islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5154
EURO
34,8500
ALTIN
2.429,09
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Almanya’dan İslam Ekonomi Modeli

Almanya’dan İslam Ekonomi Modeli

Türkiye’de başta İlahiyatçı Ali Rıza Demircan olmak üzere bir çok âlimin ısrarla savunduğu faiz sistemini bertaraf etme formülleri Alman hükûmeti tarafından uygulamaya konuyor.

Alman hükûmeti, yaptığı açıklamaya göre 18 yaşını dolduran her vatandaşa 20 bin Euroluk girişim sermayesi vermeyi planladığını açıkladı.

Alman hükûmeti, özellikle pandemiden dolayı doğan gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermenin yollarını arıyor. Hükûmetin ağırlıklı olarak üzerinde durduğu önerilerin başında 18 yaşını doldurmuş her Alman gencine “başlangıç sermayesi” olarak 20 bin Euro faizsiz kredi vermeyi geliyor. Almanya’nın çılgın planı: 18 yaşını geçene 20 bin Euro
Almanya’da hem gelir eşitsizliğini gidermek, hem de gençlerin ekonomik hayata daha rahat atılmalarını sağlamak için farklı bir öneri geldi.

Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW)’nün tavsiye ettiği bu öneri Alman hükûmeti tarafından gündeme alındığı belirtiliyor.

Kurulan yeni koalisyon hükûmetinin protokolünde insanların ev sahibi yapılması, gelecek planlarının ekonomik rahatlık temeli üzerinde yapılması ve gelir vergisi ödemelerinde gerekli rahatlıkların sağlanması gibi konular yer alıyor.

20 BİN EURO NAKİT Mİ VERİLECEK?

Hükûmetin gençleri ekonomiye katması ve faiz kıskancına düşmemesi ve servet eşitsizliğini ortadan kaldırmayı planının DIW şirketi tarafından olgunlaştırıldı.

DIW çalışanı Stefan Bach, “Toplumdaki servet eşitsizliği de bu sayede azalacaktır” derken, paranın nakit olarak değil, eğitim, eğitimi ilerletme, mülk sahibi olma, serbest meslek ya da iş kurma için verilebileceğini belirtti. Öneri, Alman medyasında büyük ilgi gördü.

Bunun maliyetinin Alman ekonomisine 15 milyar Euro olacağı, bunun da çeşitli fonlardan veya emlak vergilerinden finanse edilebileceğine dikkat çekildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.