islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Antakya Medeniyetler Korosu’vize krizi’ne takıldı ABD’ye gidemedi

Antakya Medeniyetler Korosu’vize krizi’ne takıldı ABD’ye gidemedi

Üç filmin galasında konser vermek için ABD’den davet alan Antakya Medeniyetler Korosu ABD’ye gitmek için; Rus Nadezhda Orenburg basketbol kulübünde forma giyen 2 ABD’li basketbolcu ise Türkiye’ye gelmek için vize alamadı.

ABD ve Türkiye’nin vize başvurularını karşılıklı askıya almasıyla, gidecekler de gelenler de kapıda kaldı. 3 filmin galasında konser vermek için ABD’den davet alan Antakya Medeniyetler Korosu dahil vize randevusu olduğu için dün ABD Konsolosluğu’na gidenler içeri alınmadı.

ÖNCEDEN VİZE ALANLAR ETKİLENMEYECKETİ AMA…

TÜRKİYE ile ABD arasındaki vize krizinin ardından ‘Kolomb Günü’ nedeniyle önceki gün kapalı olan Sarıyer İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu dün açıldı. Konsolosluk çalışanları sabah saatlerinde binaya giriş yaparken, daha önce vize randevusu olan Türk vatandaşları da konsolosluk önüne geldi. Ancak Türk vatandaşları, vize başvuruları askıya alındığı için içeri alınmadı. Vize için gelenlere, konsolosluğun iletişim bilgilerinin yer aldığı bir kâğıt verildi. ABD’den konser için davet alan Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri de kapıdan çevrildi. Koro üyeleri ellerine verilen ve iletişim bilgilerinin yer aldığı mesaj kâğıdıyla geri döndü.

MEDENİYETLER KOROSU KADROSUNU DEĞİŞTİRDİ

Gazete Habertürk’ten Akıncan Abadan ve Sevgi Çavuşoğlu’a konuşan Antakya Medeniyetler Korosu Dernek Başkanı Yılmaz Özfırat, ekipten 40 kişinin ABD vizesi için başvuruda bulunduğunu belirterek, “Ancak vize verilmeyince kadroyu değiştirmek zorunda kaldık. Vizesi olan 30 kişilik ekip Washington’a gidecek” dedi.

Başkent Washington’da 3 filmin galasında konser vermek için davet edildiklerini söyleyen Özfırat, “Bir ay önce vize randevusu almıştık. Vizeler için 40 kişi Hatay’dan İstanbul’a geldik. 10 Ekim Salı günü saat 07.30’da vizelerin ücretleri bankaya yatırıldı. Ancak sonrasında randevunun iptal olduğunu söylediler. Vize yasağı nedeniyle hepimiz konsolosluğun kapısında kaldık. Bize randevuların iptal edileceğini daha önce bildirmediler. Kadromuzu baştan aşağı değiştirmek zorunda kaldık. Şu anda vizesi olan 30 kişilik kadro ile gideceğiz” diye konuştu.

BARIŞ NOBELİ ADAYIYDI

Antakya’nın mozaiğini yansıtan ve medeniyetler arasında müzikle köprü kurmayı amaçlayan Medeniyetler Korosu, üç semavi dinin mensuplarından oluşuyor. Rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler ve öğrencilerin olduğu koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmişti.

BASKETÇİLER GELMEDİ

Rus Nadezhda Orenburg basketbol kulübünde forma giyen 2 ABD’li basketbolcu giriş izni verilmeyeceği gerekçesiyle Türkiye’ye getirilmedi. Nadezhda Orenburg ile Fenerbahçe kadın basketbol takımları arasındaki Euroleague ilk maçı yarın oynanacak. Orenburg kulübünden Amerikalı oyuncularıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Web sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi: “Türk otoriteler Amerikalı oyuncularımız Emma Cannon ve Brionne Jones’un Türkiye’ye girişini yasakladı. Neden olarak ise Türkiye ve ABD arasında yaşanan ilişkileri gösterdi.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.