islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5216
EURO
34,9599
ALTIN
2.438,77
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

ARAP BAKANLARDAN GAZZE’DE ATEŞKES ÇAĞRISI

ARAP BAKANLARDAN GAZZE’DE ATEŞKES ÇAĞRISI
9 Şubat 2024 12:26
A+
A-

Suudi Arabistan‘da yapılan Arap bakanlar toplantısında, Gazze’deki durum ele alındı. Toplantıya, BAE, Katar, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan dışişleri bakanları ve FKÖ’den Hüseyin eş-Şeyh katılım sağladı. Arap bakanlar 7 Ekim’den beri süren İsrail saldırılarına karşı Gazze’de ateşkes çağrısı yaptı. Ayrıca, UNRWA’ya destek vurgulayarak, Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini reddettiler. Bunun yanı sıra toplantıda, Gazze’nin işgal altındaki Filistin topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğu belirtildi.

Suudi Arabistan, Gazze’deki İsrail saldırılarını tartışmak üzere Arap dışişleri bakanlarını ağırladı. Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Ürdün, Mısır, Katar, BAE bakanlarını ve bunun yanında FKÖ Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh’i karşıladı. Ayrıyeten Suudi Arabistan, bu buluşmayı X sosyal medya hesabında duyurdu. Toplantıya katılanlar arasında Eymen es-Safedi, Samih Şukri, Muhammed bin Abdurrahman ve ayrıca Abdullah bin Zayid de vardı. Suudi Dışişleri, toplantının başlangıç ve bitiş zamanı hakkında bilgi paylaşmadı. Bu önemli toplantı, özellikle Gazze’de devam eden duruma uluslararası dikkat çekmeyi amaçlıyor.

7 Ekim 2023’te, İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik saldırı başlattı. İsrail, bu saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı. Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarında 27 bin 840 Filistinli hayatını kaybetti. 67 bin 317 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Hastane ve eğitim kurumları da dahil olmak üzere sivil altyapı zarar gördü.

İsrail ordusu, çatışmalarda 564 askerinin öldüğünü duyurdu. 24 Kasım’da başlayan ve 3 gün uzatılan insani arada, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoymaya devam etti. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de İsrail güçleri ve yerleşimcilerin saldırıları sonucu 387 Filistinli öldü.

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalarda ise 184 Hizbullah mensubu, 31 Lübnanlı sivil, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri hayatını kaybetti. Toplantı, Gazze’deki durum için uluslararası müdahale çağrısı yapıyor Detayları ve sonuçları ise merak ediliyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet, Suudi Arabistan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.