islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4660
EURO
34,7572
ALTIN
2.440,00
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

Avrupa’nin Sınırlarındaki Mülteciler Ne Olacak?

Avrupa’nin Sınırlarındaki Mülteciler Ne Olacak?
29 Nisan 2020 11:51
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Avrupa ülkeleri kendilerini COVID-19’dan korumak için tarihi önlemler alırken, Avrupa sınırlarındaki sığınmacıların durumu gittikçe daha fazla önem kazanmakta. Yabancı göçmenleri virüsten korumak için alınacak önlemlerin bulunmaması, Avrupa’daki göçmenlerin Avrupa’daki göçü yönetme konusunda uyum eksikliğini vurgulamakta. Örneğin Yunanistan’da 470 sığınmacı karantina altına alındı. Yunanistan’ın güneyindeki Kranidi kasabasında göçmen sığınağına dönüştürülen bir otelde COVID-19 için en az 150 kişi pozitifçıktı. Bunlar arasında çoğu Kongo ve Kamerun Demokratik Cumhuriyeti’nden 148 sığınmacı, bir yardım görevlisi ve bir otel çalışanı bulunmakta. Barınak, bir personelin virüs için pozitif test ettiği 16 Nisan’dan bu yana karantinaya alındı.

IOM’un Yunanistan misyon şefi Gianluca Rocco, yaptığı açıklamada, yetkilileri pandemi sırasında göçmenleri damgalamaktan kaçınmaya çağırdı. STK temsilcisi bu yaklaşımların sadece göçmenler için değil,  aynı zamanda bir bütün olarak toplum açısından da virüsün yayılmasını önlemek veya hafifletmek için gösterilen çabaları tehlikeye atabileceğini bildirdi. Yunan Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalyas, Kranidi barınağı dışındaki gazetecilere, pozitif test edenlerin semptom göstermediğini ve hükümetin virüsün yayılmasını önlemek için koruyucu önlemler aldığını söyledi ve paniğe gerek olmadığını iddia etti.  Yunanistan 23 Mart’tan beri sıkı bir kilit altında. Bu, COVID-19 enfeksiyonu ve ölüm oranını İtalya, İspanya, Fransa ve İngiltere de dahil olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinden çok daha düşük kalmasına yardımcı oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.