islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

AVRUPA’YA YÜRÜYEN BİR MİLYAR MÜSLÜMAN

AVRUPA’YA YÜRÜYEN BİR MİLYAR MÜSLÜMAN

Büyük Sahra’nın etrafındaki 300 milyonu aşkın nüfusa sahip 11 Müslüman Kuzey Afrika ülkesi, Avrupa’nın birer sömürgesi gibi çok ağır baskılar ve haksızlıklar altında sun’i olarak geri bırakılıyor.  Oysa yüz yıl içinde nüfusu milyara varacak bu çöl ülkelerinin halkları gelişemez, zenginleşemez, kaynak bulamazsa Avrupa’ya göçe başlayacaklar.

Kuzey Afrika’da hepsi Müslüman olan 11 ülke var. Bunlardan Mısır’ın nüfusu 100 milyonu 2019’a girerken aştı. Cezayir ve Sudan ikisi de 42’şer milyon nüfusa sahip. Fas 36 milyon. Eskiden Bilad-ı Sudan dediğimiz Siyahi Afrikalı Nijer, Mali ve Çad toplamda 60 milyon. Tunus, Libya, Moritanya ve Batı Sahra‘da da 25 milyon Müslüman yaşıyor. Bu ülkelerde ortak iletişim dilleri Fransızca ve Arapça.

Toplamda 300 milyonu aşkın hemen hepsi Müslüman bir nüfus, dünyanın en acımasız toprakları olan Büyük Sahra çölünün kıyılarında kenarlarında yaşıyor. Bu Müslümanlar dünyadaki en büyük uygarlıkların kaynağına, 13. yüzyılda dünyanın en zengin ülkesi olan Mansa Musa’nın Mali İmparatorluğu gibi, Müslüman Mağrib krallıkları gibi, Timbuktu ticaret ağı gibi, bütün İslam dünyası gemiciliği unutmuşken Akdeniz’i kontrol eden Cezayir ve Tunuslu denizciler gibi, çağlar boyu muazzam Mısır medeniyetleri gibi, Fenike deniz imparatorlukları gibi, Tarık bin Ziyad komutan gibi önemli tarihi geçmişe sahipler.

Fakat günümüzde çeşitli yöntemlerle Avrupa, başta İngiltere ve Fransa ama diğerleri de, bu ülkeleri köleleri haline getirmeye çalışıyor. Mısır biraz kendine gelir gibi olunca Sisi’ye darbe yaptırdılar, sonuna kadar desteklediler, sömürüleri devam etti. Biraz bağımsızlığını istedi diye Mali’yi işgal ettiler. Sudan’da iç savaş çıkarıp, ülkenin petrol dolu güneyini ayırdılar. Geçen yıl Amerikan komandolar Nijer’e saldırdılar. Cezayir ve Fas’ta istibdatın sürmesini sağladılar. Biraz kendine gelen Libya’da kanlı iç savaş çıkardılar, paralarına el koydular. Her yer yıkım içinde. Casuslar kol geziyor. Hainler el üstünde tutuluyor. Kan oluk oluk akıyor.

Bu nedenle bu ülkeler gelişemiyorlar. Tarımda, hayvancılıkta, inşaatta, eğitimde, madencilikte, sanayide, imalatta, ileri teknolojide, savunmada, sağlık bilimlerinde, bilişimde, sanatta geri kalıyorlar. Bu nedenle fakirlik, açlık, sefillik kol geziyor.

Bu ülkelerde nüfus şu an 300 milyon ama bunların nüfus artışı çok yüksek. Mesela Nijer’de “medyan yaş” 16. Bunun anlamı, ülkenin yarısının yaşı 16’dan küçük, yarısının yaşı 16’dan büyüktür. Fakir Nijer’de medyan yaş 16 iken dünyanın en zengin ülkesi Monako’da medyan yaş 53.

Yapılan hesaba göre Kuzey Afrika ülkelerinde nüfus 100 yıl içinde üç katına çıkabilir. Bunlara onların hemen komşusu olan Batı Afrika, Orta Afrika ve Doğu Afrika’daki muazzam nüfusu katmıyoruz bile. Şu haliyle 100 sene içinde bir milyara yakın kuzey Afrikalı olacak. Onun hemen komşusu olan başta Nijerya, Etyopya, diğer Afrikalıları katarsak muhtemel kuzey yolcularının sayısı iki milyarı geçmektedir.

Akılsız Avrupalı dostlarımıza sormak lazım. Sen bunları hile ve kılıçla sömürüyor, fakir bırakıyor, köle yapıyorsun. Tamam da milyarlar önümüzdeki asır içinde ne yapacaklar? Eğer gelişmezlerse nereye göç edecekler? Senin kanla inşa edilmiş ihtiyar kıtana. Bir kısmı Türkiye üzerinden, çoğu da Akdeniz üzerinden teknelerle senin topraklarına gidecek. İrili ufaklı milyonlarca tekne hayal et.

Bir milyar aç insanı sen sahil güvenlikle mi uzak tutacaksın? Hadi diyelim dörtte biri boğuldu, dörtte birinin teknesini de sen batırdın. Geriye kalan yüz milyonlar, senin topraklarına çıkınca, tevkif etmeye polisin yetecek mi? O zamana kadar çoğu Afrikalı olacak muhafızların bunlara ateş açacak mı? Türkiye bunları durdurmak için hakikaten uğraşacak mı sanıyorsun? Yoksa Avrupa bir milyar Müslümanı atom bombalarıyla mı katledeceksin?

Çünkü başka bir çare kalmıyor. Ya bütün Kuzey Afrika’yı yok edecek, ama bu sefer başka yerlerden insanlar akacak, ya da bir milyar öfkeli Kuzey Afrikalı’nın milyonlarca tekne ile topraklarına gelip, şehirlerini ele geçirmesini seyredecek.

Geriye kalan tek akli çözüm, fitneyi bırakıp, Müslüman ülkeleri ifsad edecek ateistleri ve fanatikleri desteklemeyi bırakıp, faiz sömürüsünü kesip, Müslümanların kendi ülkelerinde mutlu yaşamalarına ve gelişmelerine izin vermesi.

Evet, Avrupa akılsızlığı bırakıp kendine gelmeli ve Mısır, Libya, Mali gibi ülkeleri işgal ederek, darbeler yaparak bunları sömürüp geri bırakmayı terk etmelidir. Demografi bunu emrediyor.

Avrupa ya aklını başına alıp Müslüman komşularının insanca yaşamasına gelişmesine izin verecek, ya da yavaş yavaş yüz sene içinde, Kuzey Afrika’nın Kuzey vilayeti haline dönüşecek.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.