islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5766
EURO
34,7968
ALTIN
2.510,43
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bangladeş’te Yüzlerce Doktora Koronavirüs Bulaştı

Bangladeş’te Yüzlerce Doktora Koronavirüs Bulaştı
27 Nisan 2020 15:55
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Dünyanın en yoğun nüfuslu ülkesi Bangladeş’te Koronavirüs vakaları arttıkça ülkenin hükümeti, ön saf sağlık çalışanlarını enfekte olmaktan korumak için mücadele etse de bu ülkenin tıbbi tesislerinin taşıyacağı yükün çok üzerinde ve sağlık hizmetleri çok zorladı. Bangladeş Doktorlar Vakfı’na göre, en az 251 doktor koronavirüs için pozitif test sonuc aldı. Grup doktorlar arasında salgın nedeni olarak kişisel koruyucu donanım (KKD) eksikliği ve hastalara yakınlaşmadan kaynaklanan enfeksiyonları gösteriyor.

Bangladeş şimdiye kadar 120 ölümle 3.772 onaylı COVID-19 vakası bildirdi. Birçok ülke gibi Bangladeş de sağlık çalışanları için ciddi KKD sıkıntıları çekiyor. Ülkenin BRAC Üniversitesi tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, doktorların ve hemşirelerin yaklaşık% 25’inin ve koronavirüs hastalarını tedavi etmekle ilgilenen tıbbi destek personelinin% 60’ının henüz KKD almadığını tespit etti. Sağlık çalışanları da kendilerine sağlanan KKD’nin kalitesinden şikayetçi olmuşlardır.

Bangladeş Türkiye’nin bir coğrafi bölgesi kadar alanda 160 milyonun üzerinde nüfusun çk zor ekoonomik çartlar arasında yaşadığı bir ülke. 1947’de İngiliz sömürgesi bitmiş ancak 1970’lrde Pakistan’dan kanlı bir iç savaşla ayrılmıştı. Bir zamanlar dünyanın en zengin ülkesi olan ve çok verimli toprakları bulunan Bangladeş Korona salgınını çok geç bildirmeye başladı. Ülkenin geeceği için endişe durulmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.