islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3719
EURO
34,6959
ALTIN
2.391,33
BIST
10.164,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Bayramın İlk Gününde İsrail’den Gazze’ye Onlarca Hava Saldırısı

Bayramın İlk Gününde İsrail’den Gazze’ye Onlarca Hava Saldırısı
10 Nisan 2024 12:48
A+
A-

Bayramın İlk Gününde İsrail’den Gazze’ye Onlarca Hava Saldırısı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne Ramazan Bayramı’nın ilk gününde yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi. Son 24 saat içinde savaş uçakları ve hava kuvvetleri çeşitli bölgelere onlarca hedefe saldırı düzenledi. Bu saldırılar sonucunda 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden şiddet dalgasında en az 33 bin 560 Filistinli öldü. 75 bin 933 kişi yaralandı. Çatışmaların şiddeti ise artarak devam ediyor.

1. Hava Saldırılarına Dair İsrail Ordusunun Açıklaması:

İsrail ordusu, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, Gazze Şeridi’ne yönelik kapsamlı hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Ordunun açıklamasında, son 24 saat içinde savaş uçakları ve hava kuvvetlerinin Gazze’nin çeşitli bölgelerine onlarca hedefe saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırılarının askeri alanlar, roketatarlar ve tünel açıklıklarını hedef aldığı iddia edildi.

2. Sivil Kayıpların Yıkıcı Boyutu:

Gazze Şeridi’ne yönelik süregelen İsrail saldırıları, büyük insanlık dramına neden olmaya devam ediyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarda, en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560’ı kadın olmak üzere 33 bin 560 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralı sayısının ise 75 bin 933’e ulaştı. Enkaz altında hala binlerce insanın olduğu ve sivil altyapının da hedef alındığı belirtiliyor.

3. Filistinli Direnişçilerin Karşısındaki İsrail Askerleri:

Gazze Şeridi’nde yaşanan çatışmalarda Filistinli direnişçilerle İsrail askerleri arasında yoğun mücadeleler yaşanıyor. Cibaliya bölgesinden Gazze çevresindeki İsrail yerleşim birimlerine roket atılırken, Şucaiye’de İsrail askerlerine toplu saldırılar düzenlendiği belirtiliyor. Bu çatışmalar, bölgedeki gerginliğin tırmanmasına ve sivil kayıpların artmasına neden oluyor.

Bu son gelişmeler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırgan politikalarının ve sivil halkı hedef almasının yarattığı insani krizi bir kez daha gözler önüne seriyor. Uluslararası toplumun sessizliği karşısında, Filistin halkının yaşadığı acılara dair duyarlılık ve harekete geçme çağrıları ise daha da güçlenmektedir.

HABER YORUM

İsrail’in Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirmesi, Müslümanların manevi değerlerini ve bayram coşkusunu göz ardı ederek zalimce bir tutum sergilemesi büyük bir insanlık ayıbıdır. Ramazan, birlik ve dayanışma ayıdır; ancak İsrail’in bu kutsal zamanı bile saldırılarla lekelemesi, vicdanları yaralamaktadır. Masum insanların yaşamını tehdit eden bu saldırılar, İsrail’in zalim ve haksız politikalarının bir göstergesidir. Dünya, bu zorlu zamanlarda sessiz kalmamalı. Ve İsrail’in insanlık dışı eylemlerine karşı güçlü bir duruş sergilemelidir. Müslümanlar olarak, bu acımasız saldırılara karşı birlik olmalı ve mazlumların yanında yer almalıyız. İsrail’in bu vahşi saldırılarına karşı sessiz kalmak, insanlık vicdanına ihanet etmek anlamına gelir. Bu zorlu süreçte Filistin halkına ve mazlumların yanında olmak, Müslümanların en kutsal görevidir.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.