islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5069
EURO
34,7940
ALTIN
2.417,90
BIST
9.679,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Beyrut’ta Tarihi Binalar Yıkılma Riski Altında

Beyrut’ta Tarihi Binalar Yıkılma Riski Altında

Mirat Haber Ajansı

Yaklaşık üç hafta önce kenti parçalayan patlamanın ardından Beyrut’ta en az 60 tarihi yapı çökme riski altında. Eski evler, müzeler ve dini mekanlar zarar gören yapılar arasında. Save Beirut’s Heritage (Beyrut’un Mirasını Koru) adlı bir sivil toplum kuruluşu, şehirdeki eski binaları yıllardır korumak için çalışıyor ve yüksek binalara yol açma amaçlı yıkım dalgasına karşı mücadele ediyor. Beyrut’un Mirasını Koru, hem tarihi binaları hem de kültürel hayatı koruma çabaları için çağrıda bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Perşembe günü yaptığı açıklamada, patlamanın Ağustos ayı başlarında Lübnan’ın başkentini vurması sonucu hasar gören tarihi binaları restore etmek ve kurtarmak için çalışacağını söyledi. En az 180 kişinin ölümüne neden olan patlamada 6.000’den fazla kişi yaralandı ve 250.000 ile 300.000 arasında kişi evsiz kaldı. Çoğu Gemayze ve Mer-Mikail’in tarihi mahallelerinde yoğunlaşan en az 8.000 bina etkilendi. Son günlerde, aracıların hasarlı tarihi bina sahipleriyle temasa geçtikleri ve inşaat lobisi adına mülklerini satın almak için yüksek fiyatlar teklif ettikleri bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.