islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5615
EURO
34,9979
ALTIN
2.435,97
BIST
9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BharatBiotech firması aşısı yan etkilere neden olursa tazminat ödeyecek

BharatBiotech firması aşısı yan etkilere neden olursa tazminat ödeyecek

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’da üretilen ve dünyada en fazla kullanılan aşılardan biri olmaya namzet bir COVID-19 aşısı olan Covaxin’in 5.5 milyon dozluk tedariki için Hindistan hükümetinden satın alma emri alan Bharat Biotech, panzehiri aldıktan sonra herhangi bir olumsuz etki yaşanması durumunda şirketin alıcılara tazminat ödeyeceğini söyledi. Aşı üreticisi, aşama 1 ve aşama 2 klinik denemelerinde Covaxin’in COVID-19’a karşı antikor üretme yeteneğini gösterdiğini söyledi.

Ancak Covaxin, aşının klinik etkinliğinin henüz belirlenemediğini ve aşama 3’teki klinik deneylerde hala çalışılmakta olduğunu açıkladı. Bir endüstri uzmanına göre şirket, aşı klinik deneme modundayken uygulandığı için ciddi yan etkiler olması durumunda insanlara tazminat ödemekle yükümlü olacak.

Bopal’de şüpheli ölüm

Hindistan, Cumartesi günü, Oxford-AstraZeneca tarafından geliştirilen Covishield, Bharat Biotech tarafından üretilen Covaxin onaylı aşı ile COVID-19 aşılama sürecine başlamıştı. Bharat Biotech’in Covaxin’ini alanlardan, aşı “hükümet tarafından klinik deneme modunda izin verildiği için” aşılanmadan önce bir onay formu imzalamaları istendi.
Madhya Pradesh’teki Bopal’dan 42 yaşındaki bir gönüllü, Covaxin için özel bir hastanede düzenlenen klinik denemeye katıldıktan yaklaşık on gün sonra ölmüştü. Ölen kişiyi, tetkik eden doktor, zehirlendiğin şüphe etmişti.

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.