islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5242
EURO
34,8415
ALTIN
2.487,80
BIST
9.545,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Biden, Trump’ın Müslüman Yasağını Kaldıracak

Biden, Trump’ın Müslüman Yasağını Kaldıracak

Mirat Haber Ajansı

ABD’deki olası Demokratik cumhurbaşkanlığı adayı Joe Biden, dün yapılacak bir çevrimiçi zirvede cumhurbaşkanlığının ilk gününde cumhurbaşkanı Donald Trump’ın ağırlıklı olarak Müslüman çoğunluğu olan ülkeleri etkileyen oldukça tartışmalı seyahat yasağını sona erdirme sözü verdi. Biden, en büyük Müslüman-Amerikan Seçmen Grubu olan Emgage Action’daki konuşmasında, Trump’ın Müslüman yasağıyla saldırılarını ilk hisseden topluluğun Müslümanlar olduğunu söyledi.

Trump yönetimini İslam Düşmanlığı’nda tartışılmaz bir yükselişe neden olmakla suçlayan konuşmada Biden, “Müslüman cemaati, Latin topluluğu, siyah cemaat, Kızılderililer, dört yıl sürekli hakaretlere katlandılar. Biden, ilk gününde Trump’ın Müslüman seyahat yasağını geri alma sözünü yineledi.

Sözlerini bitiren Biden, Trump’ın verdiği zararı geri alma sözü verdi. “Milyon Müslüman Oyları Zirvesi” olarak adlandırılan sanal etkinlikte, Biden’in cumhurbaşkanlığını onaylayan bazı önde gelen Müslüman Amerikalı seçilmiş yetkililer görüldü. Bunların ortak mektubunda, bir numaralı hedefin Donald Trump’ı ofisten çıkarmak ve onu ülkemizi iyileştirmeye başlayabilecek biriyle değiştirmek olduğunu söylendi. Biden yönetiminin Müslümanların önem verdiği birçok konuda ülkeyi ileriye taşıyacağına dair umutlarını dile getirdiler. İkinci olarak da ırk adaletini, uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini, iklim değişikliğini ve göçü öncelik olarak gösterdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.