islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4915
EURO
34,9207
ALTIN
2.436,78
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bizim dua karşıtlarımız nasıl bir gavurcuktur?

Bizim dua karşıtlarımız nasıl bir gavurcuktur?

ALİ RIZA DEMİRCAN

Amerika’da yağmur duası çağrısı

Önce haberi okuyalım:

ABD’de Utah eyaleti Valisi Spencer Cox, eyaletteki kuraklıktan dolayı halkı yağmur duasına katılmaya davet etti.

Bir süredir şiddetli kuraklığın baş gösterdiği Utah’ta Vali Cox, yayınladığı görüntülü mesajında kuraklıktan kurtulmak için …. bir müdahaleye ihtiyaç olduğunu söyledi:

“Zaten daha önce tüm Utahlılardan uzun duşlardan kaçınarak, sızdıran muslukları tamir ederek ve az suya uygun peyzajlar ekerek su tasarrufu yapmalarını istedim. Ancak korkarım bu çabalar tek başına bizi korumaya yetmeyecek. Daha fazla yağmura ihtiyacımız var ve hem de buna şimdi ihtiyacımız var. İlahi bir müdahaleye ihtiyacımız var. Bu yüzden tüm inanç mensubu Utah halkından 4-6 Haziran arasındaki hafta sonu yağmur duasında bana katılmalarını istiyorum.”

Mesajında eyalette yaşanan kuraklığın ekinlere ve yaban hayatına zarar verebileceği, ölümcül yangınlara neden olabileceği uyarısında bulunan Vali Cox, “İş birliği halinde hep beraber dua eder ve Tanrı’dan ya da hangi üstün güce inanıyorsanız ondan daha fazla yağmur yağdırmasını istersek süren kuraklığın ölümcül boyutlarından kurtulabilme şansımız olabilir.” dedi.

Yağmur ve Kuraklık Konusu

Yağmurlar ve sebepleri, kuraklıklar ve nedenleri konusunda gerçekten okunmaya değer makaleler yazdım. Yağmur duasına da değindim. Bu makalelerin değeri benim yazarlığımdan değil, Kur’ân ve Sünnet’e, ortak akla ve bilimsel verilere dayalı olmalarından geliyor. Bazılarının linkleri veriyorum:

https://www.mirathaber.com/kuraklik-devam-ederse-suyu-bize-kim-getirebilir/
https://www.mirathaber.com/yagmur-rahmettir-felakete-donusturmemeliyiz-14-4939h/
https://www.mirathaber.com/simsek-yagmur-gok-gurultusu-ve-yildirim-da-kuldur

Bu makaleleri okuyabilirsek konuya Müslümanca bakabiliriz. Ama ben bu defa konuya farklı bir açıdan bakacağım.

İslâm İnsanla Örtüşür

İnsanın yaratıcısı ve İslâm’ın yasalarının /emirleri ve yasaklarının koyucusu Allah olduğu için İslâm insan doğasıyla çelişmediği ve çatışmadığı gibi onunla örtüşür.

Bu örtüşme gerçeğini, konumuzla ilgili bir örnekle açıklayalım:

İslâm, kuraklık halinde fiziksel önlemler, tövbe, zekât ve yardımlaşma yanısıra son işlem olarak yağmur duasını öğütler.

Vali Cox’un şahsında yani materyalizmin egemen olduğu ve bilimselliğin ilahlaştırıldığı dönemimizde insan doğasının son çare olarak baş vurduğu işlem de yağmur duası olmuştur. Onun şu ifadelerine bakar mısınız? :

 “İş birliği halinde hep beraber dua eder ve Tanrı’dan ya da hangi üstün güce inanıyorsanız ondan daha fazla yağmur yağdırmasını istersek süren kuraklığın ölümcül boyutlarından kurtulabilme şansımız olabilir.”

Vali Cox’un ateist olmadığı açıktır. Onun duaya olan inancı hangi kaynaktan gelirse gelsin, insan doğasının içselleştirebileceği bir durumdur. Bu durum İslâm insan örtüşmesi değil de nedir?

Düşünmeden Edemiyorum

Şimdi düşünmeden edemiyorum. Yağmur duası bizim kültürümüzün malıdır, yalnızca kültür Müslümanı olan bizim ateistlerimiz de bunu bilir. Durum bu kadar açık iken soralım:

Yaklaşık 20 yıldır iktidarda olan ve valileri tayin ve azletme gücünü elinde bulunduran duaya imanlı ve alnı secdeli muhterem Recep Tayyip Erdoğan kardeşimizin muktedir Cumhurbaşkanı olduğu bu dönemde bile kaç tane valimiz yağmur duası çağrısında bulunabilir. Kişisel inancı ve Cumhurbaşkanımıza güveni tam olsa bile, jakoben laikliğe tapar olan siyaset, medya ve sanat erbabından çıkabilecek hırlamaları önemsemeyecek kaç tane yöneticimiz vardır?

Böğürtüleri umursamayacak valilerimiz/ yöneticilerimiz çıkabilir de önemli olan bizim gavurcuklarımızdır? Dünya değişiyor, laikler de demokratikleşiyor ama bizim insan Şeytan’ı olmuş jakoben laiklerimiz gavurculuklarından vazgeçemiyor.

Allah’ın onayı ile insan ve cin şeytanlarının babası olan  İblîs’e ve bağlılarına Kıyamet gününe kadar ifsat; doğal ve sosyal düzeni bozma  ruhsatı verilmiştir. Ne var ki bizle güzel kul olmaya çalışırsak onların zayıf olan hileleri bizi etkileyemez:

Şüphe yok ki (insanlar ve cinlerden bağlıları olan) Şeytan’ın iman eden ve Rablerine dayanan kimselere karşı gücükuvveti yoktur.

 Onun kudreti, ancak ona dost olup itâat edenlere yeter. Onlar da (yaratıcılık, ve yasa koyuculuk… vasıflarında) Allaha ortak koşanlardır.” (Nahl 16/99-100)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.