islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4652
EURO
34,8281
ALTIN
2.452,43
BIST
9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Boşnak İktidar Partisinde Yolsuzluk Tapeleri

Boşnak İktidar Partisinde Yolsuzluk Tapeleri

Mirat Haber Ajansı

Bosna Hersek Demokratik Hareket Partisi (SDA) Saraybosna yerel komitelerinde başkanlık ve resmi görevler için seçimler yapıldığı geçtiğimiz haftada, iki başkan adayından biri olan Semir Efendiç, sürecin yasallığıyla ilgili şikayeti sosyal medyaya götürdü. Efendiç bu seçimde 40 oy aldı ve 59 oy alan genel merkeze yakın olan rakibi Fikret Prevlyak’a kaybetmişti ancak yolsuzluk yapıldığını iddia ediyor.

Efendiç, oy kullanma hakkına sahip 99 delegeden rakibine oy vermesinin ve oylarını cep telefonu ile fotoğraflayarak kanıtlamalarının istendiğini söyledi. Kısa bir süre sonra, iddialarını kanıtlayan bir ses kaydı yayınladı. Video, Saraybosna Kanton Meclisi’nde SDA delegesi olan Sabahudin Delaliç ve isimsiz başka bir delege ile Personel Komisyonu başkanı ve SDA başkan yardımcısı Asim Sarajliç’in seslerini kaydetmekte. Kayıtlarda Saraybosna’nın Fikret Prevljak’a vereceği oy karşılığında bir delegenin karısına iş bulunacağı vaad edilmekte.

SDA’nın kurucusu Aliya Izetbegoviç’in oğlu Bakır İzetbegoviç, savunma olarak parti üyelerinin bir kısmı hata yapsa da BH’yi savunurken savaştaki başarılarının unutulmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca hata yapanların, devletin yargı makamları ve partinin etik mahkemesi önünde hesap vermeleri gerektiğini de belirtti.

Boşnak seçmenler arasında uzun zamandır Aliya Izetbegoviç’in ölümünden sonra SDA’daki yolsuzluklar ve düzensizlikler eleştirilmekte. Bosna ile ilişkilerini neredeyse bütünüyle SDA ve Bakir İzetbegoviç üzerinden yürüten Türkiye’ye bu kolaycı yaklaşımı nedeniyle eleştiriler de yoğunlaşmakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.