islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4753
EURO
34,9656
ALTIN
2.436,39
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BÖYLE DÜŞÜNMEYE, BÖYLE DUA ETMEYE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

BÖYLE DÜŞÜNMEYE, BÖYLE DUA ETMEYE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR
29 Temmuz 2021 17:02
A+
A-

Dr. Vehbi KARAKAŞ  

Allah’ım beni, anamı-babamı ve bütün müminleri bağışla. Geçmişimizi ve geleceğimizi affet.  

Allah’ım! Bizi dünyaya tertemiz getirdiğin gibi, ahirete de tertemiz gönderdiğin kulların zümresine ilhak eyle.  

Allah’ım! Küstüğüm ve küstürdüğüm, incindiğim ve incittiğim bütün Müslümanları affet. Allah’ım! Her şeyi ve herkesi affet ki yarın mahşer gününde kimse benden davacı olmasın, sen de birileri yüzünden beni sorgu suale çekmeyesin.  

Nefsimi sana şikâyet ediyorum ya Rabbi! Onun yüzünden senin kullarını incitmiş olabilirim, gıybetlerini yapmış olabilirim. Ne olur güzel Rabbim beni ve bilerek-bilmeyerek gücendirdiğim o insanları da affet. Musibetlerle bizi terbiye etme. Rahmetinle ve nimetinle ıslah eyle bizi. Eyle ki benim elimden ve dilimden kimse incinmesin. Ahlakımı öyle güzelleştir ki bu ahir ömrümde vefakâr ve fedakâr eşim benden incinmesin, çocuklarım benden incinmesin, komşularım, akrabalarım, kan kardeşlerim, insan kardeşlerim, mümin kardeşlerim ve bütün varlıklar benden incinmesin.  

Allah’ım! Hafîz ve Hâfız isimlerin hürmetine beni ve alakadar olduğum her şeyi ve herkesi bütün hastalıklardan kötülüklerden koru. Mazlumların, masumların sahibi sensin. Onları, zalimlerin tasallutundan koru ve kurtar. Şâfî ismin ve bütün esma-i hüsnan hürmetine bana ve bütün hastalara şifa ver. Hepimizi verdiğin nimetlere layık, vermediğin nimetlere de nail eyle. Ey halleri ıslah eyleyen Rabbim! Bize öyle istikamet ve dürüstlük ver ki senin rızana aykırı bir duruş, bir söz, bir eylem bir daha bizden çıkmasın. Başta Peygamberimizin şefaatine, sonra da onun davasının bayraktarlığını yapan, o yolda ve mukaddes değerlerimiz uğrunda şehit düşen şühedanın şafaatine nail eyle.  

Allah’ım! Gurur ve kibirden bizi koru. Senin başarılarını, fanilere mal etme şirkine bizi bulaştırma. Adi emeller için değil, sadece ve sadece senin rızan için, din için, vatan için, millet için ve mukaddes değerlerimiz için çalışanlara muzafferiyetler, muvaffakıyetler (ve başarılar) nasip eyle. Dostlarımıza ve çocuklarımıza iki cihan sevinci ve saadeti lütfet. Düşmanlarımızı da dost eyle.

Amîn bihurmeti seyyidilmürselîn velhamdülillahi Rabbilâlemîn. 

İbrahim, 14/41 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.