islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5196
EURO
34,8916
ALTIN
2.431,57
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Brezilya, İsrail Büyükelçisini Sınırdışı Etti: İlişkiler Gerildi!

Brezilya, İsrail Büyükelçisini Sınırdışı Etti: İlişkiler Gerildi!
20 Şubat 2024 10:44
A+
A-

Brezilya, İsrail Büyükelçisini Sınır dışı Etti:

Hitler’e Benzetme Krizi

Brezilya’, İsrail’in Siyonist rejimine yönelik sert eleştirilerin ardından başlayan diplomatik krizde yeni bir gelişme yaşadı. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın, siyonist rejimi Hitler’e benzeten açıklamalarının ardından, Brezilya, İsrail’in büyükelçisini sınır dışı etti. Bu adım, iki ülke arasındaki gerilimi daha da tırmandırdı.

Brezilya’nın aldığı bu diplomatik karar, Siyonist rejimin Gazze’deki katliamlarına yönelik yüksek tonlu eleştirilerin bir sonucu olarak öne çıkıyor. Lula da Silva, Gazze’deki olayları “soykırım” olarak nitelendirdi.

Ve Hitler ile benzetmesi, ilişkilerin kopma noktasına gelmesine sebep oldu.

Lula Da Silva’nın Sert Tepkisi: “Hitler’in İzinden Gidiyorlar”

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Siyonist rejimin Gazze’deki eylemlerini kınadı. Ardından dikkat çekici bir benzetme yaparak, “Gazze Şeridi’nde Filistinlilere yapılanlar tarihin hiçbir döneminde yaşanmadı. Aslında yaşandı, Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde yaşandı” ifadelerini kullandı. Bu sözler, İsrail Başbakanı Netanyahu “İsrail’i Nazilerin Yahudi Soykırımı ve Hitler ile karşılaştırmanın kırmızı çizgiyi aştığını” belirterek sert bir şekilde eleştirdi.

İki Ülke Arasındaki İlişkiler Resmen Koptu

Brezilya’nın İsrail Büyükelçisini sınır dışı etmesi, resmi olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin resmen koptuğunu gösteriyor. Siyonist rejim ise Brezilya’nın aldığı bu kararı istenmeyen adam ilan ederek sert bir şekilde karşıladı. Bu olay, bölgesel ve uluslararası politikada dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Uluslararası Toplumda Tepkiler Yükseliyor

Brezilya’nın aldığı bu karar, uluslararası toplumda da geniş yankı buldu. Siyonist rejimin Gazze‘deki eylemlerine yönelik artan eleştirilere Brezilya’nın diplomatik bir cevap vermesi, bölgedeki diğer ülkeleri ve uluslararası toplumu etkileyebilecek potansiyele sahip.

İki Ülke Arasındaki Gelecekteki İlişkiler Belirsiz

Brezilya’nın İsrail Büyükelçisini sınır dışı etmesiyle, iki ülke arasındaki gelecekteki ilişkiler belirsiz bir hal aldı. Bu gelişmeler, bölgedeki siyasi dengeleri etkileyebilecek ve uluslararası ilişkilerde yeni bir boyut kazandırabilecek potansiyele sahip.

HABER YORUM

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın Netenyahu’yu Hitler’e benzetmesine  pek kızmış katil Netenyahu. Siyonist katil Netenyahu “Kırmızı çizgiyi aştın” falan demiş. El Hak doğru söylemiş Birezilya Devlet Başkanı…

Konu açılmışken tekrar söyleyelim. Avrupa’da Yahudi katliamını yapan da yaptıran da bizzat Siyonistlerin kendisidir. Filistin topraklarında Kudüs merkezli bir İsrail devleti kurmak isteyen Siyonistler, ne kadar uğraştılarsa da Filistin’de Yahudi sayısını arttıramadılar. Bütün telkinlere rağmen Avrupa’da bulunan Yahudiler, rahatını bozup Filistin’e göç etmiyorlardı. Halbuki Yahudilerin, devlet kurulabilmesi için orada belirli bir nüfusa sahip olmaları gerekiyordu. Filistin’de Yahudi nüfusu 100 bin civarındaydı. Hitler’in yaptığı Yahudi katliamından sonra ise, katliamdan korkarak kaçan Yahudiler Filistin’e göç etmişlerdi. Böylece Filistin topraklarında Yahudi sayısı 800-900 bin civarına çıkmıştı. Daha sonrasında ise 1948 yılında İsrail devleti kuruldu ve  bir çıban başı olarak o bölgeye yerleşti.

O gün bugündür Filistin topraklarında işgalci konumda olan İsrail, zulmüne devam etmektedir. Bütün bunları çok iyi bilen Netenyahu, Birazilya Devlet başkanına “Kırmızı çizgiyi aştın” kabilinden höykürmüş…

Ey Netenyahu!

Sen ve ekibin, Filistin’de büyük bir soykırım gerçekleştirerek kadın, çoluk çocuk demeden öldüreceksin ve  bu yaptıklarınla kırmızı çizgiyi aşmış olmayacaksın, Brezilya Devlet Başkanını Hitler benzetmesiyle haddi aşmış olacak öyle mi?

Anadolu tabiriyle; “Sen ya hesap bilmiyorsun ya da hiç dayak yemedin!” Ama bize öyle geliyor ki, o dayağı yemeye pek az kaldı…

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.