islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“CUMHURİYETİN CÜRUFLARI”

“CUMHURİYETİN CÜRUFLARI”
13 Kasım 2022 10:00
A+
A-

Rahmetli Erbakan Hocamız meclis kürsüsünde Kendisi için Cumhuriyet’e alternatif rejim getirme peşinde olduğunu söyleyen vekillere karşı hitaben:

  • Cumhuriyetin aslı bizim!
  • Milli mücadele yıllarında Mustafa Kemal’in beraberinde ki alim fazıl insanlardı. Sizin gibi batı sevdalısı, masonlar değildi. O gün Sizin gibiler Amerikan mandacılığı taraftarıydılar.
  • Aslı bizim olan Cumhuriyetin alternatifini biz niye çıkaralım bre şaşkın!
  • Cumhuriyetin asıl sahibi biziz!
  • Siz Cumhuriyetin cürufusunuz! Cumhuriyeti cüruflarından temizleyeceğiz!
  • İnşallah çok yakında bu zihniyetleriniz yıkanacak temizlenecek sizde Milli Görüşcü olacaksınız! Diyerek tam aynı ifadeler olmasa da benzer ifadelerle kürsüden Meclise hitab etmişti.

Allah gani gani rahmet eylesin. İnternette “Erbakan’ın cumhuriyetle ilgili konuşması” diye aratma yaptığınızda ilgili video çıkıyor. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Gerçekten Rahmetli ne kadar doğru ve isabetli tespitler yapmıştı!

Osmanlının bakiyesi yeni devlet yönetim şekli olarak Cumhuriyeti ilan eden Gazi Mustafa Kemal’i; Resmini paradan bile silmeye kalkan; uzantıları günümüze kadar uzanan sahte Atatürkçülerin tasallutundan kurtarmak şarttır!

Geçmişte kurucusu olduğu devletin; Ölümünden sonra devlet idaresini yönetenler tarafından Türk parasının üzerindeki resimlere varana kadar varlığını silmeye kalkanların bugün kalkıp Atatürk‘e sahip çıkmaları sahtekarlıktan başka bir şey değildir!..

Milletin, manevi değerlerinden olan ezanın tekrar aslına çevrilmesi, Kur’an okumanın serbest bırakılması, dini okulların açılması ve ayrıca ülkenin kurucu Cumhurbaşkanı olarak devletin siyasi değeri olan Mustafa Kemal’i, O’nun vefatından sonra iktidarı ele geçiren o günkü ağababaların uzantıları günümüz sahte Atatürkçülerin tasallutundan kurtarmak ve korumak için yasalarla koruma altına alan Rahmetli Başbakan Adnan Menderes’i ve arkadaşlarını idam eden aynı hastalıklı zihniyettir. Aynı zihniyet bugün de elinden gelse; Milletten aldığı güçle yirmi yıla, yüz yıllık hizmet ve eser kazandıran bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ıı aynı şekilde ortadan kaldırmak istiyor! Hepsinden Allah razı olsun ki millet çoğunluğu Rahmetli Menderes’de düştüğü hataya düşmeyip O’na sahip çıkmıştır. Çıkmaya da devam etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir.” ve ülkemizin muasır güçlü ülkeler seviyesine çıkarılması yönünde ki sözlerinin gereğini seksen yıldır yerine getirmeyip sadece heykelini dikmekle devleti zayıf, milleti yoksul bırakan zihniyet; bugün yirmi yıldır gereğini hizmet ve eserleriyle ülkemizi güçlü muasır ülkeler seviyesine çıkarmış, vatandaşını yokluk ve yoksullukla mağdur etmemiş, milletin gücünden başka vesayet odaklarına baş eğmemiş, iktidar da muktedir maharetli bir yöneticilik gösteren Recep Tayyip Erdoğan’ı’ın başarısını takdir etme yerine pervasızca, haysiyetsizce hem şahsına hem ailesine yönelik iftiralarla yaftalamaktan geri durmamaktadırlar!

Siyasi deha, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı, devlet insanı Gazi Mustafa Kemal ile birlikte, Türk milletinin tarihinde gelmiş geçmiş bütün geçmiş devlet büyüklerimizin ruhu ancak Ülkemizi muasır güçlü ülkeler seviyesine çıkarmakla şad olacaktır.

 

Fehmi YAĞLI

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar