islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI
6 Mayıs 2024 11:55
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 11.750 lira, yurt dışında 4.750 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 2024 yılı için vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın duyurduğu bilgilere göre, yurt içinde kurban kesim bedeli 11.750 Türk Lirası, yurt dışında ise 4.750 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu bedeller, vekalet yoluyla kurban kesmek isteyen vatandaşlara referans olacak nitelikte.

Vekaletle Kurban Kesimine Talep Artıyor

Her yıl artan bir taleple karşılaşan TDV, vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna yönelik ilgiyi göz önünde bulundurarak bedelleri belirledi. Özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşların ve Türkiye’de farklı şehirlerde ikamet edenlerin vekalet yoluyla kurban kesimine olan ilgisi her geçen yıl artıyor. Bu durum, TDV’nin organizasyonunu tercih edenler için daha erişilebilir hale getiriliyor.

Kurban Bağışı İçin Çevrim İçi Başvuru Kolaylığı

TDV, vekalet yoluyla kurban kesimine katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar için çevrim içi başvuru imkanı sunuyor. İl ve ilçe müftülükleri yanı sıra tdv.org.tr ve bagis.tdv.org adresleri üzerinden online başvuru yapılabiliyor. Bu uygulama, vatandaşların kolaylıkla bağışta bulunmasını sağlayarak vekaletle kurban kesimine katılımı artırıyor.

Kurban Bağışının Önemi ve İslami Boyutu

İslam dinine göre kurban, Allah’a yaklaşmanın ve ibadetin bir gereği olarak görülüyor. Kurban, zenginlik ve bolluğun paylaşılması, yardımlaşma ve dayanışmanın simgesi olarak kabul ediliyor. Vekalet yoluyla kurban kesiminde de bu manevi ve sosyal değerler ön planda tutuluyor, ihtiyaç sahiplerine etin ulaştırılması hedefleniyor.

TDV’nin Sosyal Yardım Faaliyetleri ve Kurban Organizasyonları

TDV, kurban organizasyonlarıyla sadece Türkiye’de değil, dünyanın çeşitli coğrafyalarında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Kurban kesim organizasyonlarıyla elde edilen etler, Türkiye’de ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. TDV’nin sosyal yardım faaliyetleri, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma geleneğinin devamını sağlıyor.

Bu yılın vekaletle kurban bedellerinin açıklanmasıyla birlikte, TDV’nin sosyal yardım çalışmalarına katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, çevrim içi başvuru olanaklarından yararlanarak bu anlamlı organizasyona destek olabilirler.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.