islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3147
EURO
34,6684
ALTIN
2.409,50
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

DOĞA KATLİAMINA BİLL GATES DESTEĞİ

DOĞA KATLİAMINA BİLL GATES DESTEĞİ
8 Eylül 2023 11:22
A+
A-

Oda TV’de yayımlanan haberin satırbaşlarını sunalım.

Bill Gates’in başını çektiği bir grup yatırımcı, Kodama Systems’in ağaçları kesip gömerek havadaki karbondioksiti azaltabileceğine inanıyor.

35 yaşındaki genç yatırımcı Merritt Jenkins, kısa bir süre önce Boston’dan Kaliforniya’ya taşındı ve robotik ormancılık konusundaki çalışmalarını hayata geçirmeye karar verdi.

Jenkins’in girişimi olan Kodama Systems, otonom kereste hasat makinesi üretmenin yanı sıra ilginç bir projeye de kalkışmıştı: Küresel ısınma ve karbon salınımını azaltmak için ağaçları kesip gömme fikri…

Kulağa pek de mantıklı gelmeyen bu fikir için gereken sermayeyi bulması uzun sürmedi: Fonlayanların başındaki isim ise kimseyi şaşırtmadı: Breakthrough Energy ve sahibi Bill Gates

Gates, ağaçların kesilip yeraltına gömülmesinin, küresel ısınmayı azaltacağı fikrine destek oluyor, hatta savunuyor.

HABER YORUM

Daha önce de yazdığımız gibi, yaşlı dünyamız gün gelecek kıyametini yaşayacak. Görünen o ki insan, kıyameti kendi elleriyle hazırlıyor.

Yüce rabbimizin kainata verdiği muhteşem dengeyi gelin ayetlerden tekrar edelim.

“…Her şeyi yaratan ve bir ölçüye göre düzenleyen Allah’tır.” (Furkan suresi, 2)

“…Onun katında her şey bir ölçü (miktar) iledir.” (Rad suresi, 8)

“Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık.” (Kamer suresi, 49)

Allah (cc) her şeyi bir ölçüyle yaratmış ve her şeye muhteşem bir denge vermişken, insanoğlunun saçma sapan fikirlerle bu dengeyi bozma girişimi ancak aptallığın dik alası olur.

“İneklerin çıkardığı gazlarla küresel ısınmanın arttığını iddia ederek” yapay et üretimine geçmeyi destekleyen Bill Gates, şimdi de “ağaçların karbondioksiti çekerek havayı temizlediği” gibi çok basit ilkokul bilgisini unutup, ağaçların kesilerek gömülmesinin küresel ısınmayı azaltacağı fikrine destek vermiş.

Küresel ısınmayı İneklerin çıkardığı gaza bağlayacak kadar basit işlerin arkasına sığınanların, bunun arkasından gelen yapay et üretiminden maddi vurgun hesapları yapmamasını düşünmek safdillik olur.

Ağaçların kesilerek gömülmesi ve bunun Küresel ısınmayı engelleyeceğini düşünmek de insanlık aleyhine yapılan planların bir parçasından başka bir şey değildir.

MİRATHABER.COM