islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
ALTIN
2.509,60
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Endonezya, ölümcül altın madeni çöküşünün ardından kayıpları arıyor

Endonezya, ölümcül altın madeni çöküşünün ardından kayıpları arıyor
26 Şubat 2021 16:51
A+
A-
Mirat Haber Ajansı

Arama kurtarma ajansı dün Perşembe günü yaptığı açıklamada, Endonezya’nın orta Sulawesi eyaletindeki kurtarma ekiplerinin yasadışı bir altın madeni alanında meydana gelen toprak kaymasında altı kişinin ölümünden sonra hayatta kalanları aradığını söyledi. Polis, ordu ve yerel afet teşkilatından oluşan ekipler, Çarşamba akşamı heyelan sonrasında Buranga köyünde yapılan aramaya yardımcı olmak için Perşembe günü ağır makineler konuşlandırdılar. Perşembe günü en az 15 kurtulan kişi bulundu. Eyaletin başkenti Palu’daki arama kurtarma teşkilatından sözcü Fatmawati, en az bir kişinin hâlâ kayıp olduğunu söyledi.

Yasadışı madencilik toprak kaymasına neden oldu

Afet yetkilileri, yasadışı maden sahasındaki yoğun yağış ve dengesiz toprak yapısının toprak kaymasına katkıda bulunmuş olabileceğini söyledi. Endonezya’da yasadışı veya gayri resmi madencilik operasyonları yaygındır ve ciddi yaralanma veya ölüm riskinin yüksek olduğu koşullarda çalışanlara hafif bir geçim kaynağı sağlar. Toprak kaymaları, su baskını ve tünellerin çökmesi bu tür madencilikteki tehlikelerden sadece birkaçı. Altın cevherinin işlenmesinin çoğu, işçiler tarafından çok az koruma kullanan veya hiç koruma olmadan son derece toksik cıva ve siyanür kullanımını içeriyor.

Dünyada 40 milyon altın madencisi var

Endonezya, dünya altın üretiminin yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturmaktadır. Bunların çoğu, Papua eyaletindeki Grasberg madeninden geliyor, 40 milyar dolarlık rezerv ve 20.000 kadar işçiye sahip olduğu söyleniyor. Ancak, Asya ve Afrika’nın birçok yerinde küçük, genellikle yetkisiz madencilik artıyor. Madencilik, Mineraller, Metaller ve Sürdürülebilir Kalkınma üzerine Hükümetlerarası Forum tarafından yapılan bir araştırma, küresel olarak bu tür madencilikle uğraşan insan 1993’te altı milyondan bugün 40 milyonun üzerine çıktığını buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.