islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5379
EURO
34,9850
ALTIN
2.429,46
BIST
9.805,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Eşcinsellik Karşıtı 150 STK Önce İstanbul’da Ardından 81 İlde Toplanacak

Eşcinsellik Karşıtı 150 STK Önce İstanbul’da Ardından 81 İlde Toplanacak
14 Eylül 2022 12:47
A+
A-

Geçtiğimiz haftalarda Sırbistan ve Macaristan’da LGBT’nin toplumsal dezenformasyonuna karşı yapılan kitlesel gösteriler dünya gündemine oturmuştu. Avrupa’da cinsiyet değişikliğine ilişkin ortaya konulan yasaların aileyi hedef aldığını konu alan etkinliklerin bir benzeri de Türkiye’de gerçekleşecek. Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Ersin Çelik, sosyal medya hesabından “zamanı geldi” diyerek paylaştığı çağrı videosunda 150 sivil toplum kuruluşunun desteği ile bir yürüyüş planlandığını açıklamıştı. Türkiye Aile Meclisi adlı bileşenin planladığı etkinlikle ilgili platform sözcüsü Adem Çevik, büyük aile buluşmasını gdh’a anlattı.

“Biyolojik cinsiyeti reddedip cinsiyet eşitliğini bir maske olarak kullanıyorlar”

Önce ailesi teması ile 5 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Çevik, “Asırlardır olan bir sapkınlıktan bahsediyoruz. Türk Ceza Kanunu’nun 77. Maddesi’ne göre de bir insan neslini bitirme suçunun işlendiğini görüyoruz. Eşcinsel evlilikler teşvik edilerek aile yapısının bitirilmek istendiği çok açık. Ülkemizde ne yazık ki birtakım belediyeler ve üniversitelerin toplumsal cinsiyet etkinlikleri söz konusu bu aslında bir maske, biyolojik cinsiyeti ve özelinde dini ahlakımızı reddediyorlar. Biz ise Türkiye’nin tamamını kapsayan hiçbir dini ve siyasi ayrım gözetmeksizin aile yapısını ve toplumu koruyan bir bütün oluşturmak istiyoruz. Etkinliğimizin temel amacı da bu” diyerek Türkiye’de, Sırbistan ve Macaristan’a göre daha büyük kalabalıkların aile yapısına sahip çıkacağına inandıklarını belirtti.

“Geçtiğimiz yıl 35 kuruluş destekledi şimdi ise sayımız 150 oldu”

Bir yıl önce 35 dernek olduklarını bu gün ise platform bileşenlerinin 150’yi aştığına dikkat çeken Çevik, “Olaya çok duyarlı yaklaşan gazeteci arkadaşlarımız ve çok sayıda kanaat önderi bu konunun peşini bırakmıyor. Sosyal medyada bazı isimler de benzeri etkinliklere çağrılar da yapıldı. Örneğin Tuğçe Kazaz’da bir yürüyüş planladığını duyurmuştu. Kendisi bizim bileşenlerimize dahil değil fakat amaçları gerçekten bizimle aynı olan tüm şahıs ve kuruluşları destekleyeceğiz. 14 Siyasi partiden platformumuza destek veren değerli isimler var. Bu anlamda başta da belirttiğimiz gibi bizim siyasi bir kaygımız beklentimiz yok. Biz sadece hukuk arayışıyla yola çıktık. Kaygılarımız toplumumuzu bozmaya çalışanlara yönelik. Ne yazık ki uluslararası sözleşmeler anayasanın da üzerinde ve bizim toplumsal yaşantımıza etki sağlayacak düzeyde bu yanlış anlayışın önüne geçmek istiyoruz. Dini ya da siyasi bir kaygıyla değil sadece hukuk arayışıyla yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı. Şiddete ve ayrımcılığa karşı olduklarını söyleyen Çevik, “Kadın erkek savaşı çıkarma gayelerinin karşısında durmamız bazı odakları rahatsız ediyor. Biz bu ayrımcılığa aile bütünü ile karşı çıkmak istiyoruz. Birtakım örgütlerin Türkiye’de ikincil ajanda faaliyeti yürüttüğünü çok iyi biliyoruz. Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye’de ‘kız ve erkek çocuk hakları’ bildirgesi isminde Yapı Kredi Bankası tarafından sponsorluğu yapılan bir kitapçık yayınlandı. Bu bildirgenin 13. Maddesi, çocukların istedikleri zaman cinsiyet ve anne baba reddinden bahsediyor. Konuyla ilgili suç duyurumuza karşın yayıncı ve sponsoruna hiçbir cezai yaptırım uygulanmadı. Tercümesini sağlayan genç bir kıza ceza verildi. Bu anlamda yapılan uygulamaları daha da dikkate almamız gerekiyor. Bataklığın kurutulması gerekiyor” diye konuştu.

Ekim’de 81 ilde aile bütünlüğü için yürüyüş planlanıyor

Büyük aile buluşmasının 18 Eylül’de İstanbul Fatih Camii’nden Saraçhane ve Beyazıt meydanına yürüyüş korteji olarak gerçekleşmesi planlanıyor. Etkinlik Ekim ayında ise 81 ilin tamamında planlanıyor. Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu isimli ana çatı tarafından yapılan açıklamaya göre hukuki düzenlemelerin sağlanacağı ana dek etkinlikler sürdürülecek.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.