islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
ALTIN
2.441,58
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Fas’ın Dünya Kupası Başarısı Ülke Çapında Coşkuyla Karşılandı

Fas’ın Dünya Kupası Başarısı Ülke Çapında Coşkuyla Karşılandı
21 Aralık 2022 09:00
A+
A-

Fas’ın merkezindeki Azilal yakınlarındaki bir Orta Atlas köyü olan Tighanmin’de çocuklar karda futbol oynuyor. [Mosa’ab Elshamy/AP Fotoğrafı]

Dünyanın dört bir yanından birçok futbol sever, Fas’ın Katar’daki Dünya Kupası’ndaki başarısına oldukça şaşırmıştır. Fas yarı finale kalan ilk Afrika ve Arap ülkesi olmuştur.

Kuzey Afrika insanının uzun zamandır spora karşı derin bir tutkusu olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Atlas Dağları’nın karlı eteklerinden Marakeş şehrine kadar çocuklar sokaklarda ve tozlu sahalarda futbol oynarken görülmektedir.

Casablanca’nın Vidad’ı, Raja CA’sı ve Rabat’ın AS FAR’ı gibi yerel kulüpler, canlı tezahüratları ve renkli koreografileriyle meşhur fanatik hayranlarıyla bilinmektedir.

Fas teknik direktörü Walid Regragui, takımın etkileyici Dünya Kupası koşusunun ardından ulusal kahraman ilan edilmiştir. Takımı devralmadan önce, Vidad AC’yi de bu yılki Afrika Şampiyonlar Ligi’nde zafere taşımıştır.

Fas’ın 10 Aralık Cumartesi günü Dünya Kupası çeyrek finalinde Portekiz’i 1-0 yenmesi, ülke çapında büyük coşkuyla kutlanmıştır. Kazablanka’da gece boyunca araba kornaları susmamış ve başkent Rabat’ın sokaklarında toplanan insanlar çeşitli kutlamalar yapmıştır.

Fas, yarı finalde çarşamba günü son şampiyon Fransa ile karşılaşacaktır.

CAF Şampiyonlar Ligi finalinin ikinci ayağında Mısır’ın Al Ahly Sporting Club ile Kazablanka’da oynanan rövanş maçında Vidad Athletic Club taraftarlarının üzerine dolunay yükseliyor. [Mosaab Elshamy/AP Fotoğrafı]

 

Berberi çocuklar, Fas’ın merkezinde, Ouarzazate’nin yanında, Yüksek Atlas Dağları’nın eteğinde futbol oynuyor. [Mosaab Elshamy/AP Fotoğrafı]

Güvenlik güçleri, Rabat’ta Fas liginde Raja Casablanca ile oynanan bir maç sırasında FAR Rabat taraftarları meşaleler yakarken ve sloganlar atarken nöbet tutuyor. [Mosa’ab Elshamy/AP Fotoğrafı]

Tarihi Marakeş bölgesinde çocuklar ara sokakta futbol oynuyor.

Fas ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden oyuncular, Kazablanka’daki 2022 Dünya Kupası Afrika elemelerinde eleme maçı başlangıcında…

Fas’ın güneyindeki Kalaat M’Gouna kasabasında gençler, farklı kabileler arasındaki yerel bir turnuva sırasında futbol oynuyor.

RS Berkane taraftarları, takımlarının Rabat’ta düzenlenen 2022 CAF Süper Kupa maçında Vidad AC’ye karşı attığı ilk golü kutluyor.

Çocuklar kumsalda futbol oynarlar.

FAR Rabat ve Raja Casablanca oyuncuları, Rabat’ta Fas Ligi’nde oynanan maçta mücadele ediyor.

Raja AC taraftarları, Rabat’ta Fas liginde FAR Rabat ile oynanan maç sırasında kutlama yapmaktadırlar.

Fas futbol taraftarları, takımlarının Kanada’yı 2-1 yenip Dünya Kupası’nın eleme aşamalarına katılmaya hak kazanmasını kutluyor.

Fas milli takım baş teknik direktörü Walid Regragui, Rabat’ta Fas takımları RS Berkane ile Vidad AC arasında oynanan maç öncesinde CAF Süper Kupasını takdim ediyor.

 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.