islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

FETÖ’ye Kucak Açan ABD’den Darbe İtirafı!

FETÖ’ye Kucak Açan ABD’den Darbe İtirafı!
13 Temmuz 2022 11:53
A+
A-

Beyaz Saray’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, katıldığı bir canlı yayında skandal itiraflarda bulundu. ABD’de gerçekleşen kanlı Kongre baskınına ilişkin yorumlarda bulunan Bolton, bu sırada “başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olduğunu” ağzından kaçırdı. Bolton’ın bu itirafı akıllara 15 Temmuz hain darbe girişimini getirdi. Bolton, darbe girişimi sırasında katıldığı FOX News canlı yayınında açık bir şekilde darbeyi destekleyen açıklamalar yapmıştı.

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bir televizyon programında kendisini, “başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri” olarak tanımladı. CNN televizyonunun, 6 Ocak Kongre baskınına ilişkin özel yayınına konuk olan Bolton, ilginç bir itirafta bulundu.

“BAŞKA ÜLKELERDE DARBE YAPILMASINA YARDIM ETTİM”
Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim sonuçlarına kabul etmeyip 6 Ocak’ta darbe yapmaya kalkışıp kalkışmadığı konusunda CNN sunucusu Jake Tapper ile Bolton arasında tartışma yaşandı. Bolton, 6 Ocak olaylarının “dikkatlice planlanmış bir darbe” olarak nitelenmesine yönelik, Trump’ın böyle çalışmadığını, bir fikirden başka bir fikre kolay atladığını söyledi.

Tapper’ın “Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok.” diye karşılık vermesi üzerine Bolton, şu ifadeleri kullandı: “Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibariyle o, bu isyancıların Kongreye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil.”

15 TEMMUZ HAİN DARBE GECESİNİ DESTEKLEDİ
Bolton’ın ağzından kaçırdığı darbe itirafı, akıllara 15 Temmuz hain darbe gecesini getirdi. Bolton, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında katıldığı FOX News canlı yayınında açık açık darbe yanlısı olduğunu söylemişti. Canlı yayında Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine de skandal ifadeler kullanan Bolton, Türkiye nefretinin yanında İslam düşmanlığını da gözler önüne sermişti.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.