islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5196
EURO
34,8612
ALTIN
2.423,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Filistinli Mahkumun Nişanlısı 18 Yıl Bekledi

Filistinli Mahkumun Nişanlısı 18 Yıl Bekledi

Mirat Haber Ajansı

Filistinli Abdulkerim Mukhdar, dün İsrail işgal kuvvetlerinin hapishanelerinden serbest bırakıldıktan sonra 18 yıl sonra ilk kez nişanlısıyla yeniden bir araya geldi. 49 yaşındaki Filistinli, işgal altındaki Cenin şehri yakınlarındaki Celeme kontrol noktasında arabadan inerken, 44 yaşındaki Cinan Samara onu karşılamak için koştu.

Jinan, Haziran 2002’de Abdul Kerim Mukhdar ile nişanlandı. O sırada, İkinci İntifada Batı Şeria’da şiddetleniyordu ve İsrail işgal güçleri, “düşmanca faaliyetler” yürüttüğünü iddia ederek Abdülkerim’i takip ediyordu. Eylül 2002’de İsrail kontrol noktalarından birinde tutuklandı ve 18 yıl boyunca tüm İsrail hapishanelerini gördü geçirdi. Nişanlısı Cinan’ın ayda bir sadece 45 dakika ziyaret etmesine izin verildi. Cam onları ayırırken telefonla konuştular. Ne zaman serbest kalacağı beli olmamasına rağmen 18 yıllık nişanlılıkları boyunca bir gün evenmeyi hayal ettiler. Çift şimdi hayatlarının geri kalanını birlikte geçirmeyi dört gözle bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.