islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5609
EURO
34,7605
ALTIN
2.492,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Fransız vatandaşları ABD ordusu bağlantıları iddiasıyla Müslüman namaz uygulamasına dava açtı

Fransız vatandaşları ABD ordusu bağlantıları iddiasıyla Müslüman namaz uygulamasına dava açtı

Mirat Haber Ajansı

Avukatlarının 23 Kasım Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir Müslüman dua uygulamasının Fransız kullanıcılarının ABD ordusu eline geçen verileri satmakla suçlanan şirkete dava açtığını söyledi. Muslim Pro uygulamasının eski aboneleri, veri koruma suçları, güveni kötüye kullanma, diğer insanların hayatlarını tehlikeye atma ve cinayet işlemek için komplo kurma şikayetinde bulundular. Dava Salı günü açılacak. Vice media grubu tarafından geçen hafta ABD ordusunun dünyanın dört bir yanındaki bir dizi uygulamadan kullanıcıların coğrafi konum verilerini nasıl topladığına ilişkin bir raporu takip ediyor. Kullanıcıların namaz saatini ve Mekke’nin yönünü belirlemesini sağlayan bir coğrafi konum seçeneğine sahip olan Muslim Pro uygulamasını içeriyor. Vice, şirketin bu verileri alt yüklenicilere ve buna bağlı olarak orduya satan X-Mode adlı bir şirkete sattığını söyledi. Raporda, ABD Özel Kuvvetlerinin denizaşırı görevlerle ilgili verileri kullanabileceği belirtilirken, bunların terör zanlılarının drone saldırıları yoluyla yargı dışı infazında kullanılabileceği öne sürüldü.

Raporun yayınlanmasından bir gün sonra Muslim Pro, verilerinin diğer şirketlerle paylaşılmasına son verdiğini söyledi. Singapur merkezli bir Fransız vatandaşı tarafından kurulan şirket, iç soruşturma da başlattığını söyledi. Şirket, sosyal medyada yaptığı açıklamada, kullanıcılarından “neden olduğu sıkıntı için” özür dilediğini söyledi. Şirket ayrıca hiçbir zaman “üçüncü şahıslara anonim olmayan veriler” sağlamadığını da ekledi. Singapur Kişisel Verileri Koruma Komisyonu (PDPC) geçen Perşembe günü iddiaları araştırdığını ve uygulama geliştiricisi Bitsmedia’dan daha fazla bilgi talep ettiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.