islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Gazze BM yetkilisi İsrail’i övdüğü için özür diledi

Birleşmiş Milletler Filistin Mülteciler için Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) başkanı Matthias Schmale, İsrail’in kuşatılmış Gazze Şeridi’ne 11 günlük bombardımanını “kesin” ve “sofistike” olarak nitelendirdiği için dün özür diledi.

Gazze BM yetkilisi İsrail’i övdüğü için özür diledi
Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler Filistin Mülteciler için Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) başkanı Matthias Schmale, İsrail’in kuşatılmış Gazze Şeridi’ne 11 günlük bombardımanını “kesin” ve “sofistike” olarak nitelendirdiği için dün özür diledi. Schmale, İsrail ordusunun on bir gün boyunca yaptığı saldırılarda büyük bir karmaşıklık olduğu izlenimini edindiğini ve yanlış konuştuğunu söyledi. “Bazı istisnalar dışında sivil hedefleri vurmadılar, ancak bu saldırıların acımasızlığı ve vahşeti ağır bir şekilde hissedildi. 60’tan fazla çocuk öldürüldü, bunlardan 19’u UNRWA okullarına gidiyordu. Bence İsrail’in hassasiyeti oradaydı ama sivil tarafta kabul edilemez ve dayanılmaz can kaybı yaşandı” şeklinde sözler kullanmıştı.

Gazze sağlık yetkilileri, İsrail’in Filistin topraklarına düzenlediği saldırıda 67’si çocuk en az 270 kişinin öldüğünü bildirdi. Yardım yetkilileri, kuşatma altındaki şeridin insani durumla ilgili korkunç şartları konusunda endişelerini dile getiriyorlar. Filistinli sivil toplum örgütleri, Schmale’nin yorumlarını “yanıltıcı ve tehlikeli” olmakla suçlayıp kınadılar. Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Ağı ve Filistin İnsan Hakları Örgütleri Konseyi ortak bir açıklamada, yaptığı açıklamaların, İsrail’in Gazze’de Filistinli sivillere yönelik son saldırısında işlenen suçları tamamen görmezden geldiğini söyledi. “Gazze’deki Filistinli mültecilerin haklarını korumaktan ve savunmaktan sorumlu en önemli uluslararası kuruluşlardan birinin başında bulunan Bay Schmale, İsrail aslında sürekli taahhütte bulunurken, İsrail ordusunun hassasiyetini ve karmaşıklığını dolaylı olarak öven açıklamalar yapması üzücüdür. Filistin halkına yönelik savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlardır” dedi. Buna cevaben, UNRWA yetkilisi bir dizi tweet ile sözlerine duyduğu üzüntüyü dile getirdi. “Henüz biten savaş sırasında aile üyeleri ve arkadaşları öldürülen ve yaralananların bu sözlerden acı duyduğunu ve ifadelerin onları incittiğini” kabul etti. Sivillerin öldürülmesinin hiçbir gerekçesi olmadığını da sözlerine ekledi. Schmale, askeri hassasiyet ve karmaşıklığın asla savaş için bir gerekçe olmadığını da sözlerine ekledi.

ETİKETLER: UNRWA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.