islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

GAZZE BOMBALANMAYA DEVAM EDİYOR

GAZZE BOMBALANMAYA DEVAM EDİYOR

Gazze bombalanmaya devam ediyor!
Sen telefonda konuşurken
Sen çocuğunu okuldan alırken
Sen alışveriş yaparken
Sen para sayarken
Gazze bombalanmaya devam ediyor!
Sen bulaşık yıkarken
Sen yemek pişirirken
Sen ütü yaparken
Sen müzik dinlerken
Sen çocuklarını okula hazırlarken
Sen en sevdiğin diziyi izlerken
Sen çocuğunun ödevlerine yardım ederken
Sen kahve içerken
Gazze bombalanmaya ve çocuklar ölmeye devam ediyor
Sen telefonunda konuşurken
Sen çalışırken
Sen dişlerini fırçalarken
Sen arkadaşlarınla gülüp eğlenirken
Sen en sevdiğin diziyi izlerken
Sen trafikte müzik dinlerken
Sen kitap okurken
Sen su içerken
Sen uyanmak için alarmı kapatırken
Gazze’de yıllardan ölüm, Aylardan şehadet ve saatler füzeyi bomba geçerken
Gazze halkı şerefli direnişine ve ordusu ile beraber ‘’Ya Şehadet, Ya Zafer!’’ diyerek imanın hayranlık verici görgüsü ile kutsallarına vefalı, vatanına sevdalı direnişine devam ediyor.
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne bu gece boyunca düzenlediği saldırılarda en az 80 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi.
Ramazan ayına buruk bir sevinç ile, dünya üzerinde insanın yüreğini acıtan olayların karanlık gölgesinde girdik. Müslüman coğrafyalarda işgaller, kitlesel katliamlar, gözyaşları, kardeşin kardeşi katletmesi artarak devam ediyor. Çaresizlik, güçsüzlük, basiretsizlik, duygusuzluk, nemelazımcılık iklimi ile sarılan dünyamıza Ramazan-ı Şerif şifa olsun, temennimiz.
Kur’an’da, Müminlerin özelliklerinden biri de “Onlar, bir zulüm ve saldırıya uğradıkları zaman birbirleriyle yardımlaşırlar.” ayeti üzerinden veciz bir şekilde dikkat çekilmiştir.
Şura Suresinde (36,37,38,39) Ayette geçen “Yentesırûn” kelimesi, yardım istemek, bir şeyden yana olmak, birinin tarafını tutmak, galip gelmek, zafer kazanmak, düşmanı yenmek, birinden intikam almak, demektir oysa bizler ‘’Toprağını, denizini, kimliğini, kanını derisini, organını, ırzını, namusunu her şeyi isteyen bu kötülük.’’ karşısında ne az plan yapıyor ve ne de az konuşup az eylem yapar halimizle donmuş bakıyoruz. Biz seyrede durur iken
İsrail soykırım savaşının 162. Günü ve Hamas’ın açıklamalarına göre:
‘’İsrail’in devam eden saldırıları sonucu ölen Filistinlilerin sayısı 31.341’i aştı; bunların %75’i çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. (+13.430 çocuk ve 8.900 kadın).
Yıkılan evlerin enkazı altında halen 5.000’den fazlası çocuk olmak üzere 7.000’den fazla Filistinli var iken Sağlık Bakanlığı’na göre çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yaralananların sayısı 73.134’ü aştı.
Mart ayı başında Gazze’de şu ana kadar İsrail’in kasıtlı açlık politikasından kaynaklanan yetersiz beslenme ve dehidrasyon nedeniyle 28 çocuk öldü.
Filistinlilerin bina ve altyapı kayıplarına ilişkin ön tahminler 10 milyar doları aşıyor.’’
Gazze halkı şerefli direnişine ve ordusu ile beraber ‘’Ya Şehadet, Ya Zafer!’’ diyerek dünya imtihanının hakkını verirken bizler ölüm baygınlığı gibi bakan gözlerle tarihin en kanlı sayfalarına şahit olduk.
Soruna odaklanıp tam da kalbimize, vicdanımıza sormalıyız. Bizler bebek, çocuk, kadın, kız, kızan, ihtiyar, doğa, hayvan katledilirken ne yaptık da tarihin zulüm sayfaları ile kalem yazacak, mürekkep kuruyacak ve kötülüğün seyircisi olma kaderi bize ve evlatlarımıza genlerine kadar kodlanacak iken bu zamana imza yenilgi üzere imza attık. Şüphesiz başımıza gelen, elimizle kazandığımızın neticesidir.
Efendimiz Hz. Muhammed as buyuruyor ki:
”Öyle bir gün gelecek ki kafirler, aç kurtların leşe saldırdıkları gibi size saldıracaklardır.” Sahabe sorar:
”Biz o gün sayıca az mı olacağız ya Resulallah?”
”Hayır! Aksine sayınız fazla olacak ama selin önündeki çer çöp gibi olacaksınız zira Allah heybetinizi (korkunuzu) düşmanlarınızın kalbinden çekip alacak ve sizin kalbinize ’vehen’ yerleştirecek.”
Sahabe yine sorar: ”Vehen nedir ya Resulallah?”
”Dünyayı sevip, ölümü kerih görmektir.(ölüm korkusu).”(Ebu Davud)
Ramazanda oruç tutmak, ne büyük bir izzet, Kur-an’a ve Kur-an ayı Ramazan-ı Şerif’e hürmet okunan mukabeleler kulluğu itiraf ederken Rahman ve Rahim olana ne üstün bir şereftir.
Okunan Kur-an ve anlaşılan ayetler, yaşanmak, örnek alınmak üzere bize emredilen risalet, Nebi’nin pak sireti bizlere, dünya ve içindekilerin, Allah’ın yolunda cihat etmekten daha iyi olmadığını öğretti. Bizler samimiyetle bu dünya düşkünlüğüne karşın da oruç tutmalı idik. Hâla tutamadığımız ‘’vehn’’ orucu, mazluma uzatamadığımız hakiki ve samimi ellerin yokluğu, ahirette ve fani ömrümüzde sırtımızın dehşet yükü ve amel defterimizin kıyamete dek vebalini yazacak kalemidir. Bu derdi zırhlanmak için dönüşüm kaçınılmaz bir gerçektir.
ABD Başkanı Joe Biden’ın, Amerikan ordusuna Gazze sahilinde acil yardımların deniz yoluyla ulaştırılması için bir liman kurması yönünde talimat vereceğini açıkladığını hepimiz işittik.
Batı bütün bu iyilik gibi görünen projelerini, sözde insani eylemlerini birer maske, makyaj malzemesi gibi kullanır. Bu büyük bir sır değildir. Kanlı ellerini, yüzlerini gizlemek ve Gazze’nin, dahi Türkiye’nin üzerine işleyecek kirli planı fark etmek için dünya nimetlerinin pembe rüyasından uyanmak yeterlidir.
Biden’ın açıkladığı plana göre ABD ordusu yüzer bir iskele inşa edecek ve bunu Gazze açıklarına yerleştirecek. İskelenin geçici bir geçitle karaya bağlayacağı bu liman, Kıbrıs’tan buraya gönderilecek yardımları İsrailli yetkililer tarafından denetleyecekmiş(!)
“İnsan Hakları Günü”, “Çevre günü”, “Çocuk günü”, “Engelli günü”, “Kadın günü”, “İşçi Bayramı”, say say bitmez! bu günler yıllardır kutlanırken aslında Batı’nın ne kadar yüce(!) değerlerin kaynağı olduğunu bize ispat etti. Kadın ya da çocuk günü insanlık kendisini Epstein’in lanetli adalarında, ABD’de Habat’ın bir havrasının karanlık tünellerinde en son bulmuştu.
Tüm bu sahneleri hafızalarımızda hızlıca geçerken, Amerikan ordusuna Gazze sahilinde acil yardımların deniz yoluyla ulaştırılması için bir liman kurmasını Filistin’i, Türkiye’yi ve dünyada hakim kılmak istedikleri örgütlü kötülüğün zaferinin rövanş günlerini hayal edebiliyor muyuz?
Gazze açıklarına yerleştirecek olan seyyar limanın, Kıbrıs’tan buraya gönderilecek yardımları, İsrailli yetkilileri tarafından denetlenecek olması size de ürpertici gelmiyor mu?
Bu denli kötülük yapan ve savaş gemileri, savaş mühimmatları, savaş uçakları, deniz altıları, sınırsız cephane ve her türlü insani yardımı İsrail’e ve askerîlerine gönderen bir topluluk için bu bir iyilik kalkışması olabilir mi?
Elbette hayır!
İstanbul Gedik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selim Sezer diyor ki:
“Geçici liman inşasının birkaç haftayı bulabilir ve açlıktan ölümlerin her gün arttığı Gazze’de, özellikle de kuzey bölgelerde, halkın bu kadar uzun süre dayanması mümkün değil. 60 gün sonra devreye girecek bir liman sunuluyorsa çatışmaların aylarca, belki de yıllarca sürmesi bekleniyor ve kalıcı bir ateşkes gibi bir gündem bulunmuyor demektir.”
Bu açıklama durumun hassasiyetine dikkat çekerken başımızı ellerimizin arasına alıp bir düşünmeli.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 490 Filistinli öldürüldü, 73 bin 439 kişi yaralandı.
Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip etti.
”Dünyayı sevip, ölümü kerih görme!’’ korkumuzu bir yana atmaz ve önce kendimizde, sonra içinde bulunduğumuz toplumlarda ahirete dönük bakışın, ölümün Rab ile buluşulacak olan enfes tadının hakikatini kavratamaz ve anlatamazsak ‘’vehn’’ denen bu hastalıktan şifa bulamayız. Hadisi şerif’te bahsedilen timsalde ‘’Kafirler, aç kurtların leşe saldırdıkları gibi size saldıracaklardır.’’ kaderini yaşar da yaşarız Hafazanallah!
Ölüm ve İşgal sınırımıza ve ensemize kadar en zelil hali ile gelmiş ve dayanmış durumda. Zulüm ve saldırıya uğradıkları zaman birbirleriyle yardımlaşan, birlik ve beraberlik duygusunu Allah için kalkındıran Müslümanlar kurtuluşa erecek olan Müslümanlardır.
Aynı hüznün yorgunuyuz. Nereden nasıl başlayacağız tam bilemiyoruz fakat birbirimizi uyutmanın değil bilakis uyandırmanın farkındalığı ile ancak dinlenebiliriz. Zaferi görebilir miyiz bilemem. Ama umudu görebilen gözler olmak adına yine yeniden besmele çekerek değişim ve dönüşümün niyazını Zül celali vel İkram olan Allah’tan mutmaince dileyebiliriz.
Yazımı Medeniyet Tarihi Araştırmacısı, Kudüs Uzmanı Musa Biçkioğlu hocamızın hamdi ile bitirmek istiyorum:
‘’Hamdedecek çok şeyimiz var; acaba tümüne hamd edebiliyor muyuz bilemiyorum…
Allah muhafaza,
Yakıp yıkan bir İsrailli olmadığımıza mı?
İsrailliyi desteklemiyor olduğumuza mı?
İsrail taraftarı olmadığımıza mı?
Tarafsız olmadığımıza mı?
Taraf olduğumuza mı?
Tuttuğumuz tarafın hak üzere oluşuna mı?
Tuttuğumuz tarafın mukaddesatımızı tüm zalimlere karşı savunuyor olmalarına mı?
Kardeşlerimiz için hüzünleniyor oluşumuza mı?
Kavli ve fiili dua için gayret ediyor oluşumuza mı hamd etsek?
YA RABBİM!
Bizleri fazlasıyla rızıklandır.
Uhud yolunda firar edenlerden olmayalım.
Her şeye rağmen hayr ile sonuçlanacak kaderler için Allahümme Amin Ya Muin.
Alemlerin Rabbine Sonsuz Kere Hamd Olsun.’’

NOT:5G, Karbon ayak izi, Chemistrail, İklim yalanı,LGBT, TransHumanizm, NeuraLink ve benzeri konuların da üzerinde daha duyarlı olacağımızı ümit ediyorum.

#رمضان_مبارك   #HayırlıRamazanlar #GazaGenocide #Gaza #Ramadan    #FreePalestine 🇵🇸 #GazzeyiUnutma #haber #gündem
#ElKassamTugayları #Hamas #Şırnak #deprem #Israel Gazze #gazze #filistineışıkol #gazzeyanlızdeğildir #islamiyet #imangücü #kuranheryerde #gazzeölüyor #gazzetta #gazzedeçocuklarölüyor #filistin #filistinhakkındakonuşmalıyız #gazzeyanlızdeğildir #dinvideolari #din #hasbunallahivenimelvekil #allahekber #lailahaillallah #elhamdülillah #sesizkalma #dünya #gazzal #filistineözgürlük #gazzettadellosport #gazzedezulümvar #gazzeyesahipçık #gazzecaddesi #filistineışıkol #özgürfilistin #iman #islamdaily #islamiyet #anadoluajansi #anadolu #HandsOffRafah *#RefahtanElleriniÇek #OpenRafahBorder #FreePalestine #GazzedeSoykırımVar #FilistiniUnutma #freepalestine #rochelcorrie #aaronbushnell
#28şubat #postmoderndarbe #başörtü #cumhurbaşkanıerdoğan #ISRAELTERRORIST #GazaStarving #RafahUnderAttack #CeasefireForGaza #ibadet #çocuk #eğitim #keşfet #reelsinstagram #islam #filistin🇵🇸 #filistine #filistinbaba #filistinçocukanne #plastine🇵🇸 #plastinelivesmatter #filistinanne #filistineözgürlük🇦🇪 #KassamTugayları #IsraelTerrorist #Gaza #FreePalestine

HATİCE ŞEBNEM DİKTÜRK

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar
  1. Hürbala dedi ki:

    Akleden aklın yürekle buluşmasından kalemle dökülen incilerinize hamdü senalar olsun.Yüreğinize sağlık…

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Allah razı olsun kıymetli hocam

  2. Ayşe Ataşer dedi ki:

    Allahcc razı olsun. Gazzelilerden. Tüm dünyaya insanlık dersi veriyorlar. Tarih yazılıyor. Kaleminize yüreğinize sağlık hocam.

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      O insanlık dersini hakkıyla alabilmek ve bu sınavda sınıfta kalmamak temennimiz ile Amin Ya Müin