islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
ALTIN
2.486,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

“Helal Değilim” Diyen Nutella Geri Adım Attı

“Helal Değilim” Diyen Nutella Geri Adım Attı

Mirat Haber Ajansı

Nutella, markasının ABD Twitter hesabında, şikayet eden Müslüman karşıtşarına cevap verirken yanlış bir şekilde ürünün Helal olmadığını vurgulaması ardından bu hafta internet’te bir fırtınaya neden oldu. İddia, bir Twitter kullanıcısının firmaya ürünlerinin helal diyete uygun olup olmadığını sorması ve Nutella’nın “hayır, helal değil” cevabını vermesi üzerine ortaya çıktı. ABD merkezli marka, Twitter kullanıcılarının Nutella’nın ürünlerinin helal olduğuna inandıklarını doğrulamak için bunu hedeflemelerinin ardından hızla geri adım atmak zorunda kaldı. Resmi Nutella hesabı daha sonra orijinal gönderisini açıkladı ve kullanıcılara dünya çapında satılan tüm Nutella ürünlerinin Helal tüketim için uygun olduğunu söyledi. Nutella üreten endüstriyel tesislerin %90’ından fazlasının halihazırda üçüncü bir şahıs tarafından Helal sertifikasına sahip olduğu ve geri kalan tesisleri sertifikalandırma sürecinde oldukları açıklığa kavuşturuldu. Resmi Nutella hesabı, önceki tweet’lerinde yaptıkları hatadan dolayı da özür diler.

ABD ve Kanada yasalarına göre, et veya katkı maddesi içermeyen ürünlerde, ürünlerin helal diyet için uygun olduğunu onaylayan bir helal sertifikası gerekli değil. Sosyal medya kullanıcıları, ikinci duyuruya yanıt olarak hızlı bir rahatlama ifade etti. Ancak, bazı kullanıcılar öfkeyle tepki verdi ve çikolata serpme üreticisini boykot etmeyi planladıklarını söylediler. Diğerleri şirketten helal diyetin ne gerektirdiği hakkında daha fazla bilgi vermesini istedi ve Nutella’nın sosyal medya hesaplarını işleten çalışanları, bu tür soruları yetkili bir şekilde yanıtlayacak “uygun bilgi” eksikliğiyle suçladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.