islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Pakistan Eski Başbakanı: Ordu Siyasete Müdahale Ediyor

Pakistan Eski Başbakanı: Ordu Siyasete Müdahale Ediyor

Mirat Haber Ajansı

Pakistan’ın hasta olan eski Başbakanı Nevaz Şerif ülkenin güçlü ordusunu siyasete müdahaleye devam etmekle suçladı. Londra’daki sürgünden televizyonda yayınlanan konuşmasında, ordunun 2018 seçimlerine hile yaparak ülkenin mevcut başbakanı İmran Han’ı iktidara getirdiğini söyledi. 70 yaşındaki Şerif’in orduyla uzun süredir gergin bir ilişkisi bulunuyor ve bu çıkışı son gerilim oldu. Şerif, yurtdışında tıbbi tedavi görmek için kefaletle serbest bırakıldığı geçen Kasım ayından bu yana bulunduğu Londra’dan konuştu, ancak geri dönmeyi reddediyor.

İddiaları, Perşembe günü televizyonda yayınlanan konuşmasında Şerif’in ordu ve istihbarat servislerini aşağılayarak çok tehlikeli bir oyun oynadığını söyleyen başbakan İmran Han’dan öfkeli bir cevap aldı. İmran, hileli seçim iddialarını temelsiz olarak reddetti. Şerif üç kez Pakistan’ın başbakanı olarak görev yapmış, ilk olarak 1993’te, ardından 1999’da darbeci general Pervez Müşerref tarafından görevden alınmış, 2017’de bir mahkeme, yolsuzluk iddiaları nedeniyle onu iktidardan uzaklaştırmıştı. Eski bir kriket oyuncusu olan İmran Han, 2018’de iktidara geldi. İmran, Şerif’e yönelik yolsuzluk davalarının geri çekilmeyeceğini ve hükümetinin Şerif’i mahkeme emriyle Londra’dan geri getireceğini vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.