islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hindistan ve Sri Lanka Ortak Deniz Tatbikatı

Hindistan ve Sri Lanka Ortak Deniz Tatbikatı

Mirat Haber Ajansı

Hindistan ve Sri Lanka donanmalarının bölgedeki stratejik çıkarları ve operasyonel yakınlaşmalarındaki uyumun arttığını göstermek için bugün (Pazartesi) başlayarak Trincomalee açıklarında üç günlük bir askeri tatbikat yapacakları, yetkililer tarafından açıklandı. Yıllık SLINEX tatbikatının sekizincisi, iki deniz kuvvetleri arasındaki “yüksek derecede” birlikte çalışabilirliği daha da hassas bir şekilde ayarlanması amacıyla, yüzey ve hava savunma silahları ateşlemeleri, çapraz güverte uçuş operasyonları dahil olmak üzere bir dizi karmaşık tatbikatı içerecek. Hindistan Donanması tatbikatta denizaltı karşıtı savaş korvetlerini INS Kamorta ve INS Kiltan’ın yanı sıra çok sayıda gelişmiş hafif helikopter, Chetak helikopteri ve Dornier deniz devriye uçağı konuşlandıracak. Sri Lanka Donanması, açık deniz devriye gemisi Sayura ve eğitim gemisi Gajabahu tarafından temsil edilecek.

SLINEX’in bir önceki baskısı, Eylül 2019’da Visakhapatnam açıklarında gerçekleştirildi. Geçen ay, Hint Donanması, Hint Okyanusu Bölgesinde, bir dizi karmaşık deniz manevraları, uçaksavar tatbikatları içeren Avustralya Donanması ile iki günlük bir mega tatbikat gerçekleştirdi helikopter operasyonları. Temmuz ayında, Hindistan Donanması, Andaman ve Nikobar Adaları açıklarında nükleer enerjiye sahip uçak gemisi USS Nimitz liderliğindeki bir ABD Donanması uçak gemisi filosuyla askeri bir tatbikat gerçekleştirmişti. USS Nimitz uçak gemisi dünyanın en büyük savaş gemisi. Hindistan, Doğu Ladakh’ta Çin ile sınır sırasını takiben görünüşte kuzeyde devam eden bir sınır çatışması nedeniyle Pekin’e bir mesaj göndermek için Hint Okyanusu Bölgesi’ndeki konuşlanmasını, çok sayıda savaş gemisi ve denizaltıyla önemli ölçüde genişletti.

ETİKETLER: Sri Lanka
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.