islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

İDRAR VE DIŞKI KAÇIRMAMA NİMETTİR

İDRAR VE DIŞKI KAÇIRMAMA NİMETTİR
17 Ekim 2023 15:00
A+
A-

Hürriyet gazetesinde “9 SORUDA DIŞKI KAÇIRMA PROBLEMİ | Sadece yaşlıların sorunu değil, herkesin başına gelebilir” başlıklı yazı dikkatimiz çekti. Yazının okunmasını tavsiye ederiz.

https://www.hurriyet.com.tr/mahmure/9-soruda-diski-kacirma-problemi-sadece-yaslilarin-sorunu-degil-herkesin-basina-gelebilir.

Yazıda kasıtlı veya kasıtsız Dışkı Kaçırma sorunun çok önemli bir sebebi üzerinde durulmamış; o da  erkeklere ve eşimiz de olsa kadınlara arka yoldan cinsel ilişkiye girmektir.

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu  ilgili bir soruya şöyle cevap vermektedir:

“Makat yolu ile cinsel temas (anal ilişki, arkadan ilişki, anal seks, ters ilişki) sonrasında birçok hastalık gelişebilir. Bunlar: cinsel temasla bulaşan makat hastalıklarımakat siğiliproktitmakat çatlağıhemoroidmakat kanserimakat sarkması ve gaz ve dışkı kaçırmadır,”

Doğal şartlarda idrarımı ve dışkımızı tutmamız ve uyarıldığımızda irademizle boşalmamız ne büyük bir nimettir. Aksi durumda pisliklerden korunamazdık, sosyal yaşamımız olmazdı.

Bilgili ve bilinçli Müslümanlar bu nimetin farkındadırlar. Bunun  için tuvalete girilir ve çıkılırken yani idrar ve dışkı boşaltımı öncesi ve sonrasında Allahın adı anılır  ve ona hamd edilir. Açalım:

Peygamberimizin öğretisi çizgisinde, idrar ve dışkı boşalımına başlamadan önce şöyle dua edilir:

CİNSEL ÇİRKİNLİKLER DAHİL MADDİ VE MANEVİ BÜTÜN PİSLİKLERDEN ALLAH’A SINIRIM.

İdrar ve dışkı sonrasında işe Peygamberimizin öğretisine göre şöylece hamd edilir.

BENDEN SIKINTIYI-ISTIRABI GİDEREN VE BANA SAĞLIK VEREN ALLAH’A HAMDOLSUN,

NOT: Bu duaları kendimiz yapalım ve çocuklarımıza da mutlaka öğretelim, Bu dualar her yapıldıkça duayı yapan on birim sevap  alırken  öğretip alıştırdığımız için biz de aynı sevapları ömür boyu alırız.

 

 Dışkı kaçırma        Eşcinsel İlişki             Nimet             Şükür

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.