islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2412
EURO
34,7988
ALTIN
2.382,67
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

İsrail Ordusu Refah’ı Tahliye Operasyonu İçin Hazırlanıyor

İsrail Ordusu Refah’ı Tahliye Operasyonu İçin Hazırlanıyor
24 Nisan 2024 17:00
A+
A-

İsrail Ordusu  Refah’ı Tahliye Operasyonu İçin Hazırlanıyor: Filistinliler Endişeli

İsrail Ordusu, Refah’a Karadan İşgal Operasyonu İçin Hazırlık Yapıyor: Filistinliler Endişeli

Göçe Zorlama Planı

İsrail’in resmi televizyon kanalı KAN, adı belirtilmeyen askeri kaynaklardan aldığı bilgilere dayanarak, İsrail ordusunun çok yakında Refah’a karadan işgal operasyonu düzenlemek üzere hazırlandığını bildirdi. Kanalın askeri haberler yorumcusu Itay Blumental, planın, Refah’taki 1 milyondan fazla Filistinliyi bölgeyi tahliye etmeye yönelik olduğunu belirtti.

Blumental, Refah’tan gelen yerinden edilmiş Filistinliler için uluslararası yardım kuruluşları ve diğer devletler tarafından daha önce Gazze’nin güneyi ve orta kesiminde binlerce çadır hazırlandığını kaydetti.

KAN, yayınında, uydular tarafından Refah kenti ile Han Yunus arasında son haftalarda kurulmuş olan çadır kenti gösteren fotoğrafları gösterdi.

ABD ve adı belirtilmeyen bölge ülkelerine planın sunulduğunu belirten Blumental, İsrail ordusunun Refah’ta ilerlemesinin aşamalı gerçekleşeceğini söyledi.

Blumental, İsrail ordusunun Refah’a yönelik kara harekatı başlamadan önce tahliye edilecek bölgede bulunan insanlara bunun tebliğ edileceğinin altını çizdi.

Blumental’a göre, İsrailli güvenlik yetkililerine göre, Refah kentindeki insanların tahliyesi 4 ile 5 hafta sürecek.

Revize Edilmiş Plan

KAN, ABD’nin çekinceleri sebebiyle, İsrail ordusunun hazırladığı planın 4 kez değiştirilerek revize edildiğini aktardı.

Amerikalıların başlangıçta, Refah kentine yönelik kara operasyonuna suçsuz insanlara zarar verir endişesiyle şiddetle karşı çıktıklarını ancak daha sonra kente girişin önemini kavradıklarını iddia eden İsrail resmi televizyonu KAN, Tel Aviv’in Refah operasyonu için ABD ile birlikte bir operasyon odası kurma aşamasında olduğunu kaydetti.

Filistinlilerin Endişeleri

Bu gelişme, Filistinliler arasında büyük endişe yaratıyor. Beyt Lahya’dan Refah’a göç etmek zorunda kalan Filistinli Şuruk Ayşe el-Mecdelavi, “Durumumuz gün be gün daha kötüye gidiyor. Evlerimiz yerle bir oldu. Çocuklarımızın günahı nedir? Gülmekten mahrum kaldılar, artık yüzleri gülemiyor. Hayata dair hiçbir yaşam koşulu yok.” şeklinde duygularını ifade ediyor. Benzer şekilde, Filistinli Usama el-Kefani, “Refah’taki insanların tahliyesi 4 ila 5 hafta sürecek. Biz sadece huzur istiyoruz.” şeklinde endişelerini dile getiriyor.

Uluslararası Toplumun Kaygıları

Bu gelişmeler, uluslararası toplumda da kaygı yaratıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik baskılarının artması ve sivil halkı etkilemesi, uluslararası toplumun barış ve istikrarı sağlama konusundaki çabalarını zorlaştırıyor. Filistin-İsrail çatışmasının çözümü için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiği vurgulanıyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.