islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsrail savaş uçakları dün Gazze’yi bombaladılar

İsrail savaş uçakları dün Gazze’yi bombaladılar

İsrail savaş uçakları dün Gazze Şeridi’ndeki sözde askeri noktalara bombardıman yaptı ve ağır tahribata neden oldu.

Mirat Haber Ajansı

İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’ndeki noktalara saldırılar düzenledi. Şu ana kadar Gazze’nin kuzey ve orta kesimlerinde meydana gelen saldırılarda kayıp veya yaralanmalarla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. İsrail ordusu sözcüsü Aviçay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işgalin savaş uçaklarının ve helikopterlerinin roket üreten bir noktaya ve Hamas askeri pozisyonuna saldırdığını duyurdu.

Kimliği bilinmeyen roket saldırısı bahanesi

Saldırının dün gece Gazze’den İsrail’e fırlatılan rokete tepki olarak yapıldığını ifade ettiler. İsrail ordusu, roketin İsrail’deki açık bir alana düştüğünü belirtti. Gazze’de hiçbir parti saldırının sorumluluğunu üstlenmedi. İsrailliler dün Knesset seçimlerinde oy kullanmak için yola çıktı. Siyasi bir çıkmaz devam ederken, İsrail’de seçimlerin iki yıl içinde dördüncü kez yapıldığına işaret ediliyor. En son Gazze saldırısının Netanyahu’nun kendi önemini vurgulamak amacıyla yapılmış olması bölge uzmanlarınca muhtemel neden olarak gösterilmekte.

Dünyada en yüksek nüfus yoğunluklu bölge

Gazze, İstanbul Beykoz ilçesi kadar büyüklükteki bir alanda iki milyon kişinin iç içe yaşadığı, dünyanın en yüksek nüfus yoğunluklu yerleşimi. İsrail ve Mısır dışarı çıkışlarını engellemekte, denizde balık avlamak için açılmalarına bile izin vermemekte. Tarımsal alan yok gibi. Bahçelere ve dış yardıma dayalı yaşam bombardıman altında sürmekte. İslam dünyasında Gazze konusuyla, Türkiye’nin konuyu gündeme getirmesi dışında, ilgilenen de yok.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.