islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

İsrail’in Mescid-i Aksa’daki Kısıtlamaları Kadir Gecesinde de Devam Ediyor

İsrail’in Mescid-i Aksa’daki Kısıtlamaları Kadir Gecesinde de Devam Ediyor
5 Nisan 2024 15:11
A+
A-

İsrail‘in Mescid-i Aksa’daki Kısıtlamaları Kadir Gecesinde ve Ramazan Ayının Son Cumasında da Devam Ediyor

İsrail güçlerinin, Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamaları, Ramazan ayının son cuma gününde de devam ediyor. Bu kısıtlamalar, Mescid-i Aksa’ya erişimi kısıtlayarak Filistinlilerin ibadetlerini özgürce yerine getirmelerini engelliyor. İsrail’in bu uygulamaları, bölgede gerginliğin tırmanmasına ve uluslararası endişelerin artmasına neden oluyor.

Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya Erişimindeki Zorluklar

İsrail’in 26 haftadır devam ettirdiği kısıtlamalar, Mescid-i Aksa’ya girişlerde ciddi sıkıntılara yol açıyor. Filistinliler, sınırlı sayıda kişinin içeri alındığı bu kısıtlamalar yüzünden Mescid-i Aksa’ya erişimde zorluklar yaşamaktalar.. Bu durum, bölgedeki Müslümanların ibadet özgürlüklerini ciddi şekilde etkilemekte…

Ulusal ve Uluslararası Endişelerin Artması

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamaları, ulusal ve uluslararası düzeyde büyük endişelere yol açmaktadır. Bu uygulamalar, bölgede tansiyonun yükselmesine ve çatışma riskinin artmasına neden olmaktadır. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamaları, bölgedeki gerginliği artıran ve ulusal-uluslararası düzeyde endişelere yol açan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu kısıtlamalar, Filistinlilerin ibadet özgürlüklerini ciddi şekilde etkilemekte ve barış çabalarını sekteye uğratmaktadır.

HABER YORUM

Bu gün Müslümanlar için özel bir gün..

a-Bu gün Ramazan ayının son cuması ve artık  on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e veda ediyoruz…

b-Bu gün, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi”ni idrak edeceğiz.

Hal böyle iken Siyonist İsrail, Mescidi Aksa’ya girişleri engellemeye devam ediyor. Mazlum ve mahzun Filistin halkının ibadetlerini yapmasını engelliyor…

Artık şaşırmıyoruz tabii…

Geçtiğimiz yıllardan çok iyi bilmekteyiz ki, Siyonist İsrail örgütü, Kadir Gecesi olduğunda Mescidi Aksa’ya saldırır ve orada terör estirir. Bizim Müslümanlar ise bu olayı izlemekle ve kınamakla yetinirler.

Gazze’de sivil halkın üzerine bomba ve füze yağdıran ve 32 bin insanı katleden İsrail için

Şu mübarek Kadir gecesinde, Gazze’de sivil halkın üzerine bomba ve füze yağdıran ve 32 bin insanı katleden İsrail için bizlerin duası şöyle:

Rabbim İsrail’i kahrı perişan eylesin!

Filistinli kardeşlerimize yardım eylesin!

Dünyanın dört bir yanında mazlum durumda olan Müslümanlara yardım eyle ya rabbi!

Müslümanlara vahdet nasip eyle Ya Rabbi! İslam Alemine, birlik beraberlik içerisinde hareket ederek zalimlere karşı zafer kazanmayı bizlere nasip eyle ya Rabbi!

Vatanımızı, milletimizi, devletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar eyle!

Milletimize, devletimize, ezanımıza, bayrağımıza sahip çıkmayı bizlere nasip eyle ya Rabbi!

Her zaman zalimin karşısında olmuş mazlumun yanında yer almış milletimizi şanlı ordumuzu,  Mehmetçiğimizi karada, havada, denizde sınırlarımızın içerisinde ve sınırlarımızın ötesinde her zaman ve her yerde mansur ve muzaffer eyle ya Rabbi.”

İslam düşmanlarını makhur ve münhezim eyle ya rabbi!

Amin…Amin…Amin…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.