islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3370
EURO
35,1959
ALTIN
2.247,60
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C

ABD dışişleri bakanı Suudi veliaht prens MBS ile ilişkileri savundu

ABD dışişleri bakanı Suudi veliaht prens MBS ile ilişkileri savundu
30 Nisan 2021 16:10
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Washington’un Suudi Veliaht Prensi MBS ile ilişkilerini savundu ve tartışmalı figürün ülkesinde uzun süre liderlik edeceğini ifade etti.

Mirat Haber Ajansı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Washington’un Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman (MBS) ile ilişkilerini savundu ve tartışmalı figürün ülkesine uzun süre liderlik edeceğini ifade etti. Bir röportajda Blinken, Suudi veliaht prensin uzun süredir krallığın lideri olacağını söyledi ve gelecekte ABD’nin dünyanın dört bir yanından gelen ve bazı durumlarda bu tür şeylere katılan veya yapan liderlerle birlikte çalışması gerektiğini ekledi. Buna itiraz edebilir veya kınanabilirse de Amerika’nın çıkarlarını ve değerlerini ilerletmek için bunu yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

Blinken, birçok bakımdan ortak olmaya devam edilen Suudi Arabistan ile çalışılması gerektiği ve yapmaya çalışılan şeylerden biri de bildiğiniz gibi Yemen’deki savaşı durdurmak. Şubat ayı sonlarında, ABD Başkanı Joe Biden, Washington Post köşe yazarı Cemal Kaşıkçı’nın 2018 cinayetinde oynadığı rol nedeniyle Bin Salman’a şahsen yaptırım uygulamamaya karar vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.