islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kamerun’da Futbol Faciası, Onlarca Ölü Var

Kamerun’da Futbol Faciası, Onlarca Ölü Var

Kamerun’un başkenti Yaoundé’de Afrika Uluslar Kupası maçı öncesinde çıkan izdihamda 10 kişi öldü ve 50 kişi yaralandı.

Afrika Kıtası, dün gece gelen bir haberle sarsıldı. Her yıl düzenli olarak yapılan Uluslararası Afrika Futbol Konfederasyonu maçında izdiham oluştu. Meydana gelen izdihamla beraber korkulan oldu onlarca ölü ve yaralı var.

Ev sahibi kamerun ile Komorlar arasındaki maçı izlemek için Olembe Stadyumu’na girmeye çalışan taraftarların oluşturduğu yoğun kalabalıkta izdiham oluştu.

İlk belirlemede izdihamda en az 10 kişinin öldüğü, 50’den fazla taraftarın da yaralandığı tespit edildi.

Afrika futbolunun yönetim organı olan Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Olembe Stadyumu’nda meydana gelen olaydan haberdar olduğunu ve şu anda durumu araştırdıkları” belirtildi. İzdihama sebep olan olay veya olayların ne olduğuna dair herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

Diğer yandan ülkedeki yetersiz sağlık altyapısından dolayı, ülkenin acil sağlık yardıma ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

AFRİKA FUTBOL KONFEDERASYONU (CAF) NE ZAMAN KURULDU?

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) 8 Şubat 1957’de Sudan’ın Başkenti Hartum’da kuruldu. İlk Başkanı Mısırlı Abdülaziz Abdullah Salem’dir. Salem bu görevi bir yıl yaptı ve 1958’de yine Mısır’lı Abdulaziz Mustafa’ya devretti.

Mısır, Arap milliyetçiliğinin öncülüğüne soyunduğu yıllar olan bu dönemde, bu tür organizasyonlarda masrafları ödeyerek hep kendini başkan seçtiriyordu.

AFRİKA FUTBOL KONFEDERASYONU (CAF) TURNUVASI NEDİR

CAF Konfederasyon Kupası, uluslararası bir spor organizasyonu olup Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından düzenlenmektedir.

frika kıtasında, kulüpler bazında CAF Şampiyonlar Ligi’nden sonraki en büyük ikinci kupa organizasyonudur. Bu kupaya eşdeğer olarak Avrupa’da UEFA Avrupa Ligi, Güney Amerika’da ise Copa Sudamericana örnek gösterilebilir. Konfederasyon Kupası’nı kazanan takım gelecek sene CAF Şampiyonlar Ligi şampiyonuyla CAF Süper Kupası’nda karşılaşır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.