islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

KILIÇDAROĞLU, SECCADE VE FOTOĞRAF

KILIÇDAROĞLU, SECCADE VE FOTOĞRAF
3 Nisan 2023 13:00
A+
A-

Sayın Kılıçdaroğlu’nun seccade üzerinde ayakkabılarıyla çektirdiği fotoğraf, gündem olunca, konu hakkında bizlere de haber-yorum yapma görevi düştü.

Mal bulmuş mağribi gibi bazı konuların üzerine hemen atlamış pozisyonuna düşmek istemiyoruz ama maalesef böyle bir konuyu da haber yapmadan geçemeyeceğiz. Çünkü Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun katıldığı iftar programından sonra ayakkabılarıyla seccade üzerinde fotoğraf çektirmesi sosyal medyada viral oldu.

FETÖ’ye yardım suçundan yargılanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu’nun başını çektiği İstanbul Platformu’nun iftar programına katılan ve ardından fotoğraf çektirirken ayakkabılarıyla seccadeye basan Kılıçdaroğlu ve yanındakiler, fotoğraf yayımlanınca tepkilere neden oldu. Fotoğrafta Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ayşe Baran Yeşilyurt yer alıyor.

Fotoğrafa gelen tepkiler üzerine ise CHP genel merkezinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Söz konusu fotoğraf Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekilmiştir. Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle yerde bulunan seccade fark edilememiştir” ifadelerine yer verildi.

HABER YORUM

Bu fotoğraf bizlere açık ve net bir şekilde siyasetçilerimizin, kendileri inanmasa bile halkın manevi değerlerine saygı duymak zorunda olduğunu bir kez daha gösterdi.

CHP genel merkezinden fotoğraf için yukarıda verdiğimiz açıklama ise “Özrü kabahatinden büyük” dedirtecek cinsten.

Hadi diyelim ki Kılıçdaroğlu seccadeyi ya da oranın namaz kılınması için hazırlanmış bir yer olduğunu görmedi, yanındakilerin de görmemesi hatta fotoğrafı çekenin de görmemesi mümkün mü? Hadi diyelim ki bunların hepsi görmedi ya da göremedi, Kılıçdaroğlunun devamlı yanında bulunan danışman ya da diğer görevlilerin de görmemesi çok mantıklı gelmiyor insana…

Bizce bu fotoğraf, bilerek ve isteyerek çekilmiş mesaj içeren bir fotoğraftır. Zira daha önce de FETÖ, ayakkabılarıyla seccade üzerinde fotoğraf çektirmiş ve servis edilmiş, bu konu üzerinde çok tartışmalar yaşanmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra CIA ajanı olduğu deşifre olan FETÖ’nün fotoğrafının aynısının Kılıçdaroğlu tarafından da çektirilmesi, bizim kanaatimize göre tasadüf değildir.

Zira hemen seçimlerden önce bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi mümkün değildir. Ya da CHP dediğimiz parti ya da zihniyet, hala seksen yıl öncesinin aklıyla hareket etmekte, İslami değerlere  karşı olan tutum ve davranışlarında hiçbir şeyin değişmediğini, bu fotoğraf ile  tabanına göstermek istemektedir.

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet