islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

KİM SÖNDÜRECEK YÜREK YANGINIMI?…

KİM SÖNDÜRECEK YÜREK YANGINIMI?…
30 Ekim 2023 09:00
A+
A-

 

Ey İsrail! “Ölüm makinası” olman neyin intikamı? Sana kim ne yaptı da bu kadar gözü dönmüş, içi kararmış bir hınçla masum sivillere, kadınlara ve çocuklara nefes aldırmıyor, hayatlarını söndürüyorsun?
Sana kim “Senin yaşam hakkın yok!” deyip de HOLOKOST uyguladı? Sen de başına gelen bu soykırımı nasıl oldu da meslek edinip ölüm kusuyor, soykırım yapıyorsun?…
Doğru mazi, halin anasıdır. Bugünümüz, dünün çocuğudur. Günümüz, tarihin aynasıdır. Hele dön bir bak aynaya; kimin zulmünü kimden çıkarıyorsun?

M.Ö. 587’de Babil Kralı Nabukadnazar’ın ölüm ve sürgün dolu zulmü, M. 70’de TİTUS komutasındaki Roma ordusunun 1 milyon Yahudiyi katletmesi, yine M. 71’de MAKADA Kale katliamı, M. 136 BAR-KOHBA direnişi üzerine yine Roma ordusunun 500 bin Yahudiyi öldürmesi ve 1933-1945 nazilerin 6 milyon Yahudiye “HOLOKOST/Sizin yaşam hakkınız yok!” sloganıyla gaz odalarında buharlaştırarak soykırım uygulaması hep ama hepsi de senin tarihin. Senin acın ve senin dünün. Ve söyle bana; tek bir müslüman, “Gözün üstünde kaşın var!” demiş mi bir Yahudiye. Hangi cana kıymış, hangi masumun, çocuğun, kadının nefesini kesmiş?

Bugün sergilediğin vahşetin, işlediğin cinayetin, evleri, yurtları, yuvaları söndüren yıkımın, kıyımın, ölümün ustası, atası, anası Roma’dır, Avrupa’dır, batıdır. Herbirinizin “Âh keşke bin yıl ömür sürsem!”(Bakara,2/96) arzu ve hevesinizi kursağınızda bırakan batıdır batı.
Tarihiniz ve tarihimiz MÖ.3000’lere dayanmakta ve müşterek iman atamız Hz. İbrahim’dir. Biz ona ve onun nesline saygılıyız, sevgiliyiz ve de güvenen, iman eden nesliyiz. Saygı ve imanımızın ispatıdır; Kudüs surları ana giriş kapısındaki serlevha: لا اله الا الله ابراهيم خليل الله = Allah’tan başka ilah yoktur. İbrahim, Allah’ın dost elçisidir.”. İnanmazsan hadi git de bir bak! bir fotoğraf da bana at!…
Ey İsrail! dikkat et, M.639 da Hz. Ömer’le başlayan ve 1099’da biten, yine 1187’de Selahaddin Eyyûbî ile ile başlayıp 1917’e kadar süren bu iki dönem müslümanların adalet, merhamet ve şefkat yönetiminde ne yahudisi, ne hristiyanı ne müslümanı Kudüs ve Filistin’de ne acı, elem ve ölüm, ne de kan, kavga ve savaş gördü.

Acı, elem ve ölümün tarihi, 7 ekim 2023 Aksa Tufanı ile başlamadı. 75 Yıldır devam eden işgal, baskı, şiddet, ölüm ve zulümlerin tarihi 1948’dir. Hamas, Hizbullah, İzzeddin Kassam Tugayları yoktu bizim tarihimizde. Bunları düşman yaratan hep senin zulmündür. 1948’den beri ha bire kan döküyor, can alıyor, evlere-yurtlara konuyorsun, hayat hakkı tanımıyorsun mazlum Filistinlime.
“İngilizlerin 2. Dünya savaşında Dresden’de yaptığı gibi (ki onlar, alman şehirlerini yerle bir etmişti) biz de Gazze’yi yok edeceğiz.” diyen sizin yöneticileriniz.
“ABD’nin Nagazaki ve Hiroşima’da yaptığının aynısını biz de Gazze’de yapacağız.” diyen sizin komutanlarınız.
Farkında mısınız? dün siz yahudilere ve insanlığa kan kusturan, soykırım uygulayan caniler bugün sizin öğretmeniniz, ustanız, üstadınız olmuş, onları izliyorsunuz. Aman dikkat! rehberi karga olanın başı beladan çıkmaz.
Yine “Yahudi/Siyonizm ideolojisi, basit bir temel üzerine oturur; GENESİS/SOYKIRIM.” diyen de eski bir başbakanınız Golda Mair’dir.
Ey İsrail! milat öncesi ve sonrası tarihinizden gelen ve HOLOKOST/nazi soykırımı ile taçlandırdığınız ve biriktirdiğiniz bu nefreti, intikamı, vahşeti, cinayeti, yıkımı bîgünah ve masum müslümanlara, Filistinliye, Gazzeliye orantısız ve sınırsız reva göreceğinize; size ölümü bile özleten, gaz odalarında buharlaştıran batıdan, Avrupalıdan alın öcünüzü, intikamınızı.
Unutmayın ki, rüzgar erken fırtına biçer, her zulüm kendi kahraman düşmanını yaratır. Keser döner, sap döner, bir gün hesap döner. Ama yine de o gün biz müslümanlar intikam alıcı olmayacağız. Zira bugünlerin acısını torunlarınızdan çıkarmayacağız. İntikam, kan, göz yaşı ve zulüm yok bizim kitabımızda.

Gazzelim, Filistinlim, iman kardeşim! yanıyor ciğerim, yanıyor yüreğim, sensiz olmuyor! olmuyor Kudüsüm, olmuyor Gazzelim, olmuyor Filistinlim, olmuyor iman kardeşim, olmuyor, olmuyor!…
Al beni de al yanına! seni yakan ateşe bir avuç su olsun kanım, canım, varlığım!…
Al, al beni de al yanına da günahsız masumların, sabî sübyan çocukların yaşamı için kalkan olsun elim, bedenim, hayatım!…
Ve yürek duam ile yalvarıyorum Hakk’a:
قل ان صلاتي و نسكي ومحياي ومماتي لله رب العالمين = Haykır ve de ki, Benim bedenî ve mâlî tüm kulluğum, dua, yakarış, namaz, oruç, zekat, hac ve kurban gibi tüm ibadetlerim, hayatım ve ölümüm Âlemlerin Rabbi/sahibi Yüce Allah’a ve O’nun yoluna kurban olsun, feda olsun!”(En’am, 6/162) İnşallah, inşallah!

NURİ ÇALIŞKAN

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.