islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5998
EURO
34,7797
ALTIN
2.496,69
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kur’ân’da Neler Var? I ALLAH’A İMAN VE ONA ORTAK KOŞMAMA

Kur’ân’da Neler Var? I  ALLAH’A İMAN VE ONA ORTAK KOŞMAMA
  1. Kur’ân’da, yüzü aşkın isim- sıfatı ile Allah’ın tanıtımı var. Yaratma, yaşatma, rızıklandırma ve yarattıkları için tabii ve sosyal yasalar koyma hakkının Allah’a özgü olduğunun açıklaması; insanları, sistemleri, ilkeleri ve rejimleri Ona ve yasalarına ortak koşmama buyrukları var. Allah’a ortak koşmanın bağışlanmayacak ve ebediyen Cehennemlik kılacak suç/günah olduğunun anlatımı var. ( Bak. Araf 54; Nisa 116)

Zalimler ve Sistemleri

  1. Kur’ân’da Allah’ın koyduğu hayatı kuşatıcı yasaları dışlayan kişilerin zalim, sistemlerin de fesat/manevi terör olduğunun ilanı var. (Bak. Maide 45; Bakara 205;)

Cinler- Melekler

  1. Kur’ân’da, insanlar gibi iradeli varlıklar olan Cinlerin, insanlarla ve bütün bir evrenle ilgili görevleri olan meleklerin varlığının duyurusu var. (Bak Cin suresi; Nisa 136…)

Devam edecek…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.