
“Ailem Güvende” Soruşturmasında Kritik Operasyon: 6 LGBT Derneğine Yurt Dışı Fon İncelemesi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen “Ailem Güvende” soruşturmaları kapsamında, toplumun temel yapı taşı olan aile kurumunu korumaya yönelik önemli bir adım atıldı. Bu kapsamda faaliyet gösteren 6 LGBT derneğine yönelik operasyon düzenlendi.
Yabancı Kaynaklı Milyonlarca Dolarlık Fon Transferleri İncelemede

Soruşturmanın en dikkat çekici boyutu, derneklerin mali yapısına yönelik elde edilen bulgular oldu. Yapılan finansal incelemelerde, bu derneklere farklı dönemlerde yabancı kişi, vakıf ve kurumlardan toplam 3 milyon 359 bin dolar tutarında para transferi yapıldığı belirlendi.
Yargı ve güvenlik birimleri, söz konusu yabancı kaynaklı finansal desteklerin hangi amaçlarla kullanıldığını, hangi projelere aktarıldığını ve yasal mevzuata uygunluğunu titizlikle araştırıyor.
Ailelerin Şikayetleri ve Toplumsal Hassasiyetler
Operasyonun arka planında, ailelerin uzun süredir dile getirdiği haklı kaygılar yer alıyor. Anne ve babalar; çocuklarının bu yapıların yönlendirmeleriyle aile bağlarından koptuğunu, toplumsal ve kültürel değerlerle bağdaşmayan yönelimlere itildiğini belirterek çeşitli platformlarda tepkilerini dile getiriyordu.
Aile kurumunu hedef alan bu tür organizasyonların faaliyetleri, toplumun geniş kesimleri tarafından çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine zarar veren bir tehdit olarak değerlendiriliyor.
LGBT Faaliyetlerinin Toplumsal ve Ailevi Yapıya Etkileri
Yürütülen bu soruşturmanın, söz konusu yapılanmaların arka planını ve yasa dışı fon akışlarını tüm yönleriyle açığa çıkarması bekleniyor.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube