islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Mirat Haber’den: CHP’nin Gara yanılgısı

Mirat Haber’den: CHP’nin Gara yanılgısı

Gara’da hepsi sivil vatandaş ya da görev dışı tatildeki polis, astsubay, uzman ve erlerden oluşan 5 yılı aşkın süredir işkence görmüş 13 tutsak insanımızın Murat Karayılan’ın emriyle PKK tarafından korkakça öldürülmesinin ardından ülkemiz siyasetinde HDP dışında bütün partilerin birleşmesini ve ortak dille bunu kınamasını beklerdik. CHP liderinin akıl almaz bir açıklamayla, 13 cinayetin sorumluluğunu PKK değil Erdoğan’a yüklemesi HDP söylemini savunarak PKK’yı dolaylı yoldan desteklemesi, CHP’nin mevcut yönetiminin halkı, devleti ve ülke çıkarlarını savunduğu konusunda şüphe uyandırmaktadır.  Söylem, Amerikan elçisinin akıl dışı  eğer doğruysa küstah söyleminden daha ağır.  

İçerik olarak da yanlış. Sözde açılım sürecinde silahlanmaya devam eden ve çatışmaya hazırlanan PKK, açılım bitip hendekler kazmaya başladığında, Doğu Anadolu’da otobüsleri durdurup pazarlıkta kullanmak için vatandaşları kaçırmış, HDP unsurlarını kullanarak devletle masaya oturmaya çalışmıştır. Erdoğan ve hükümet işkence gören bu çocuklarımızı kurtarmak için riskli ve zorlu bir operasyon düzenlemiş, ancak katiller beklenmedik şekilde, tıpkı Çağlayan vakasındaki DHKP-C gibi  tutsakları haince şehid etmişlerdir. Olayı Erdoğan’a yüklemek ruhsal bir sorunun ifadesidir. 

Baykal sonrası CHP’non terörle bağları biliniyor. Canan Kaftancıoğlu’nun DHKP-C bağı bizzat Cumhurbaşkanınca dile getirildi ve buna trk bir itiraz gelmedi. Burada giderek milli konularda Kılıçdaroğlu’nun düşmanlarımız yanında yer alması, 17-25 Aralık, 15 Temmuz, El-Bab, Afrin’de karşıt söylem kullanması seçmeninden tepki almaması sonucudur. Ülkemizde 28 Şubat sonrası kolejlerde yetişen neslin bir bölümü, milli duygulardan yoksundur. Uluslararası spor karşılaşmalarında kendi ülkesini, liderlerini yuhalayan, ülkesinin çıkarını bilmeyen, HDP’ye taktik oy veren Batıyatapar kesim, CHP liderliğini her davranışında desteklemektedir. CHP içinde milli duyguları olan kesim de bir alternatif oluşum aramaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.