islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Malta: “Korona Nedeniyle Mülteci Teknelerini Batırırız”

Malta: “Korona Nedeniyle Mülteci Teknelerini Batırırız”
16 Nisan 2020 13:01
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Akdeniz’de alabora olmuş bir tekneden kurtarılan düzinelerce insan, Malta hükümetinin Koronavirüs pandemisi nedeniyle limanlarını kapatmasından ve başka gruplara izin verilmeyeceğinin açıklanmasından saatler sonra Malta’da karaya çıkarıldı. Hükümet buun artık son olduğunu ilan etti.

64 göçmen Cuma günü erkenden Malta silahlı kuvvetleri tarafından adanın güneyindeki bölge içindeki bir tekneden kurtarıldı. Perşembe günü Malta, enfeksiyon riski nedeniyle göçmen teknelerin karaya çıkmasına artık izin vermeyeceğini açıklamasında İtalya’yı takip etti. Yeni gelen mülteciler gece yarısından kısa bir süre sonra biyolojik savaş elbisesi giyen askerler tarafından kabul edildi ve gözaltına alındı.

Hükümet, zor durumdaki insanların kendilerini güvenli bir liman sunacak durumda olmayan bir ülkeye riskli bir yolculukla kendilerini tehlikeye atmaları kendi sorumluluğunda olduğunu bildirdi. Gözlemcilere göre bu pratikte mülteci gemilerinin denizde batırılacağı anlamına geliyor. Ortak bir açıklamada, göçmenler ve mültecilerle çalışan 13 STK, Malta hükümeti açıklamasından dehşete düştüklerini söylediler. STK’lar Malta’nın insan hakları yükümlülüklerini göz ardı etmesi ve sivillerin, kadınların ve çocukların yaşamlarını tehlikeye atmak için COVID-19 salgınını bahane etmesinin kabul edilemez olduğunda birleştiler.

Malta, İtalya ile Tunus arasında küçük bir ada ve 200 binin altındaki sayısıyla Avrupa Birliği’nin en az nüfuslu devleti. Arapça’nın bir lehçesi olan Malta dilini konuşan Arap kökenli Katolik Hristiyan halk İngiltere’den yakın zamanda bağımsızlığını teslim aldı. Ülke Afrika’ya en yakın AB üyesi olması nedeniyle en çok mülteci alan yerlerden biri.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.