islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

MURAT ÜLKER’İN GİDİŞİ NEREYE?

MURAT ÜLKER’İN GİDİŞİ NEREYE?
25 Ağustos 2023 10:00
A+
A-

Nereye ise nereye, sana ne, diyebilirsiniz. Yok öyle bir dünya. Yarım asırdır gönül verip manen desteklediğim ÜLKER’in bu gün ki ana ortağı/sahibini merak edip nereye gidiyor diye sorgularım.

Cevap verilip verilmemesi benim hak ve sorumluğumu aşar.

***

1970 Ocak ayında, yirmi beş yaşında bir genç olarak İstanbul Süleymaniye camiine Hatip oldum. Çok çalıştım. Giderek artan Cuma cemaatim arasında Ülker’in kurucusu merhum Sabri Ülker’in olduğu da söylenirdi. İbrahim Bodur merhumla  selamlaşırdım da  Sabri beyle  vicahi görüşmem olmadı.

1985 yılında kaleme aldığım İslâm’a Göre Cinsel Hayat isimli eserim ülkemizde bir devrim yapmasına rağmen, haramları helâlleştirmediği için, Atatürkçü Diyanet İşleri Başkanı’nın  sahte bilirkişi raporu eşliğinde  Adalet Bakanlığına bizzat başvurmasıyla İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesinde laikliği ihlal suçlamasıyla yargılandım.

Bizde, bizi biçen baltaların sapı, her nedense hep bizden olmuştur.

Anılan Mahkeme’nin dış görüntüsüyle güven veren bir başkanı vardı ama 1930’ların laikliğine özlemli yüreği paslı bir adamdı.

BERAATİMDE ÜLKER’İN ETKİSİ OLDU MU ?

Yargılanıp beraat ettim. Ettim de bunda bir yakınım aracılığıyla ilgisini rica ettiğim Sabri Ülker merhumun mahkeme başkanı nezdinde yaptığı aracılığın bir rolü oldu mu, gerçekten bilmiyorum.

ÜLKER, camiamızın fedakârlığı ve kalitesiyle ÜLKER oldu.

ÜLKER, Sabri ve Asım beylerindi ama biz onu kendi malımız gibi  görürdük. ÜLKER ürünlerini kültürel cihad amacıyla alırdık.

SABRİ ÜLKER’İN BANKALARA GÜVENİ YOKTU

Bilgime göre Sabri beyin, parasını korumak için  Bankalara bile  güveni yoktu. Ama o da ne!

Murat Ülker’in, faizini ÜLKER ürünleriyle milletimize ödettiği milyarlarca dolarlık borcu oluğunu ve borçlarının bankalarca yeniden yapılandırılmasını isteyip duyurduğunu medyadan öğrendik.

Faiz sömürüsüyle mücadele eden bir kişi olarak manen yıkıldım. Ama duyurunun düzmece olup olmadığına ve Murat Ülker-İngiltere ilişkisine ilişkin haberlere de iltifat etmedim. Çünkü tecessüs ve gıybet haramdır,

ODATV İSLAM’A KARŞIDIR

ODATV, tarafsız gibi görünür ama İslam’ın karşısındadır. İslam’ın ve gerçek Müslümanların lehine yayın yapmaz. Ama hurafeci Çübbeli yellense onu haber yapar. Yapar, çünkü Cübbeli ile birlikte İslam’ı perdeleme görevleri vardır.

İyi de Odatv’nin Murat Ülker eğilimi ve sevgisi nereden geliyor?

ÖNCE HABERİ OKUYALIM

20 Ağustos Pazar 2023

İş insanı Murat Ülker çocukluğunu yazdı: Çetin Altan, MİT, sinagog… Ve unutulan Fenerbahçe Marşı

İş insanı Murat Ülker, kendi internet sitesinde bugün yayınladığı “Şimdi konumuz müzik: Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamış’tan” başlıklı yazısında çocukluğunu kaleme aldı. A-A+

Murat Ülker’in yazısı şöyle:

“Ertuğrul Sevsay’ın kaleme aldığı ‘Türk Tangosunun Kurucusu Necip Celal Andel Sanatı-Hayatı-Yaşadığı İstanbul’  isimli kitap bugünkü konumuz. Yani bugün konumuz müzik.

‘Necip Celal sadece değerli bir besteci ve Türk tango sanatının öncüsü olarak görülmemelidir. …

Ve uzunca yazı böylece sürüp gidiyor.

 Odatv, son zamanlarda Murat beyin LAĞİV (dünya ve âhirete faydasız) türü uzunca yazılarını alıntılayıp yayınlıyor. Ülker’in reklamı da yok. Bu yakınlık nereden geliyor?

Lanetli Şeytan’ın işi yok, Murat Ülker’in Odatv’in gizli ortağı olduğunu fısıldayıp duruyor. Oysaki olsa ne olur, önemli olan mali ortaklık değil, fikir ve amaç ortaklığıdır. Onu da Hak ehli görüyor.

A MURAT ÜLKER KARDEŞ!

Sana yakışır mı tangoyla ve bestecisi… ile ilgilenmek.

Ülkemizin bin bir badireden geçtiğini görmüyor musunuz?

Gayr-ı menkul zengini de olduğunuz Ülkenize borcunuz yok mu? Tecrübelerinizi, önerilerinizi yazıp yayınlasanıza. Kazanan şirketlerinizin bir kısım hisselerini de halk ortaklığına açsanıza.

Dinleyen mi var, diyebilirsin ama bizim gibi emir bil maruf yapmış olursun. Tango ile uğraşma şerrinden daha hayırlı olmaz mı?

AHLAKIMIZ BOZULDU

İş adamlarımız hep kazanma ile meşgul olup eğitimle ilgilenmedikleri için ahlakımız bozuldu ve çürütüldü.  

Kötü niyetliler bu yazımızı, –sanki istemişiz gibi– Mirat Haber’imize reklam almayışımıza bağlayabilir. Onlar, umurumuzda olmadığı halde iktidara yönelik eleştirilerimizi oğlumuzun görev alıp almamasıyla da irtibatlandırır. Çünkü inançsız ve ahlâksızdırlar. Rızaen lillah vatan ve millet için bir şey yapmazlar.

Hamdolsun,   Devletten de  Ülker’den zenginiz. Çünkü yerliye de, gavura da, faizli veya faizsiz borcumuz yoktur. Büyüyemiyor isek de yağımızla kavruluyoruz.

BİRİLERİ HEP KAZANACAK YOK BÖYLE BİR DÜNYA

Gerçi âhiret mükâfatı var, var ama birileri tahsisler ve faizli kredilerle hep kazanacak, birileri de hep geçim mücadelesi verip dağlarda ve sınır ötesinde can verecek? Sürdürülemez böyle bir dünya. Olmamalı böyle bir dünya.

Ülker de, biz de geçmişte yaşadıklarımızı unutmayalım.  Olabilecekleri de düşünelim. Ekilenin biçileceği âhiret hayatı da önümüzde.

Sözü, nefsimiz ve tango severlerimiz için Rabbimizin uyarılarına bırakalım:

“ Onlar, müminleri bırakıp kâfirleri kendilerine dost ve hakim ediniyorlar. Müminlere en şiddetli muhalefeti gösterirken, zalimleri ve kâfirleri yakın dost, yardımcı, yandaş ve müttefik olarak görüyorlar. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? O zalimlerin yanında yer almakla üstünlük ve şeref elde edeceklerini mi umuyorlar? İnkârcılarla dost olup onların hayat tarzını, kılık kıyafetini, kültürünü taklit ederek güçlü, gelişmiş, ileri bir toplum oluşturabileceklerini mi sanıyorlar? Ne kadar da aldanıyorlar! Oysa izzet ve şeref, tamamen ve yalnızca Allah’a aittir. “ (Nisa 4/139)

Ali RIZA DEMİRCAN

ÜLKER       MURAT ÜLKER     ODATV       GİZLİ ORTAK       TANGO

Yorumlar
  1. abdullah dedi ki:

    eyvallah sayın hocam.