islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Müslüman Biri Alevi İle Evlenebilir mi?

Müslüman Biri Alevi İle Evlenebilir mi?
26 Ocak 2022 12:44
A+
A-

Müslüman Biri Alevi İle Evlenebilirmi?

Soru:Ailem, alevi olduğu için sevdiğim insanla evlenmeme izin vermiyor. Alevilerle evlenilmez, günahtır diyerek bizleri ayırmak için uğraşıyor. Sizin de videolarınızı izledim ve evlenebileceğimizi düşünüyorum. Onlara bunu nasıl anlatabilirim, ikna edebilirim?

Cevap: Bismillah… Müslüman erkek, Müslüman veya Ehi Kitap olan Yahudi ve Hıristiyan bir kadınla evlenebilmekte. Ama örneğin Allah’a veya Ahiret hayatına inanmayan Allah’a ortak koşucu bir kadınla evlenemez. Müslüman kadın ise yalnızca Müslüman olan bir erkekle evlenebilmekte. Alevi denilen insanlar tek tip değildir. İslâm Dininin îman esaslarına inanan, namaz, oruç, zekat ve hac gibi farz görevleri kabul eden , mesela içki, zina ve faiz gibi işlerin haramlığını kabul eden kişi Müslümandır. Onunla evlenilebilir. Sözünü ettiğiniz Aleviler arasında da Sünni denilen kişiler arasında da Müslüman olmayanlar vardır. Onlarla da evlenilemez.

 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Alevi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.