islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Müslüman dünyasında 40 yangın – 2. bölüm

Bu gün de 12 başka sorundan bahsedeceğiz. Bunları ayrıntılı bakmıyoruz bile. Her biri durup, işi gücü bırakıp yardım etmemizi gerektiren derin zulümler. Yüzbinler ile yüzmilyonlar arasında zulüm gören Müslüman cemaatler söz konusu.

Müslüman dünyasında 40 yangın – 2. bölüm

Faik Emre Özdemir

Geçen yazımızdan (buraya tıklayarak okuyabilirsiniz) devamla sadece Müslüman alemindeki derin yaraları, krizleri ve yangınları sayıyoruz. Bu gün de 12 başka sorundan bahsedeceğiz. Bunları ayrıntılı bakmıyoruz bile. Her biri durup, işi gücü bırakıp yardım etmemizi gerektiren derin zulümler. Yüzbinler ile yüzmilyonlar arasında zulüm gören Müslüman cemaatler söz konusu.

Geçen yazımızda da belirttiğimiz gibi, bu olaylar, savaşlar, soykırımlar, darbeler, ekonomik taarruzlar, işgaller, kıtlıklar adeta sırayla her İslam coğrafyasını tek tek ziyaret ediyor. Bu 40 krizin hepsini çözmemiz mümkün değil. Bunlara tek tek yardım etmemiz mümkün değil.

Bu felaketlerin yegâne çözümü İslam Birliği, birleşmek, iki milyarın ortak çalışması, birbirine destek olması ve arada ayağa kalkmasıdır.

Akdeniz’de Müslüman göçmenler

Şu saniye Avrupa’ya doğru aç ve sefil halde binlerce Müslümanı taşıyan tekneler, şişme botlar ilerlerken, yükün bir bölümü boğulacak, bir bölümü denizde susuzluktan ölecek, bir bölümü sahil güvenlikçe batırılacak, kurtulanlar kamplarda aşağılanacak.

Mozambik

Portekiz sömürgesi öncesi tamamen Müslüman olan ülkenin kuzeyinde petrol çıkınca buraya DAEŞ/El-Kaide tarzı örgüt, kanlı eylemler, ordunun halka kıyımı, örgütün hormonlu büyümesi, çete derin-devlet saltanatı. Biçilip zenginliği elinden alınan Müslümanlar.

Çad

Kritik konumdaki Müslüman ülkede Batı destekli 30 yıllık devlet başkanı İdris Debi isyancı güçlerle ön safta girdiği çatışmalarda ölünce oğlu bir cunta kurarak ülkeyi ele geçirdi ancak her yeri terör, silahlı eylemler, ölümler ve açlık kaplamış durumda.

Nijerya

Anlaşmalı-hormonlu DAEŞ,  El-Kaide, BokoHaram tarzı franchise oluşumlar, yüzlerce çete, zengin ülkenin Müslüman kuzeyini cehenneme çevirdiler, binlerce genci kaçırdılar. Devlet saha kontrolünü yitirdi, bolluk ülkesinde halk yiyecek bulamıyor.

Libya

Ulusal Mutabakat Hükümeti kurulmuşken ülkeyi ele geçiren darbeci general Hafter, Türkiye sayesinde başkenti alamayıp püskürtüldüyse de Batı, Körfez ve Rusya destekli on binlerce paralı asker hâlâ ülkede katliamlara yeniden başlamak için işaret bekliyor. Her an patlamaya hazır.

Bahreyn

İngilizlerin “halkla ters yönetimler bize muhtaç kalır” siyaseti gereği Şii çoğunluklu adanın başındaki Vahabi hanedan, İsrail’i geçen yıl tanıdı, doğal gaz zenginliklerinin sömürülmesi amacıyla halkı adeta biçiyor, gücü yetmezse Riyad’dan asker getiriyor.

Türkmenistan

Dünyanın en zengin ülkesi olması gerekirken doğal gazı Rusya tarafından Almanya nemalandırılarak Avrupa’ya dağıtılıyor. Bu korkunç hırsızlığın yürümesi için Oğuz Selçuklular’ın ülkesi Kuzey Kore gibi bir zindan oldu, itiraz eden yok ediliyor.

Hint Müslümanları

Dünyanın en kalabalık azınlığı olan 220milyon Hindistan Müslümanı, ülkenin her yerinde katliam ve ayrımcılık altında artan Hindu fanatizmi ve giderek militanlaşan BJP devletinin Müslüman düşmanı yeni yasaları altında korku dolu günleri yaşıyor.

Kudüs

Yasadışı Siyonist işgalciler Kudüs’ü sözde başkentleri yapıp Müslüman ve Hristiyan Arapları temizlemek için en son Şeyh Cerrah semtini yok edip kendi yerleşimci binalarını kurmaya çabalıyor, Mescid-i Aksa’yı yıkıp buraya tapınak kurma planının peşinde.

Mısır

Ortadoğu’nun en kalabalık ülkesi darbeci general Sisi altında başta #İhvan, bütün halkına bitmez tükenmez idamlar, faili meçhuller, zindanlar, baskılar, yolsuzluklarla dolu kabus yaşatırken zenginlikleri İsrail, İngiltere gibi ülkelerce yağmalanmakta.

Çin Hui Müslümanları

Uygurları biliyoruz ama Çin’de sayıları meçhul, 20 ila 60 milyon arası olduğu söylenen Çin ırkından Çince konuşan, Arabistan dışındaki en eski Müslüman cemaati, Komünist Pekin yönetiminin artan zulmü altında helal gıda, camilerin minare ve kubbeleri, hatta evlerde Arapça hatlar konusunda bile baskı altında.

Mali

Afrika’nın Müslüman ülkesinde Batı mamulü sözde İslami grupların saldırısıyla başlayan kararsızlık, ekonomik çöküntü, askeri darbeyle sonuçlandı. Cunta yönetimi İslami tarihi çok gerilere giden ülkeyi uzun sürecek bir diktatörlüğe çevirmeye çalışıyor.

Batı Şeria

Filistin’in işgal altındaki topraklarında Siyonist işgal yerleşimleri artıyor, otomatik silahlı Yahudi fanatikler halka saldırıyor, kutsal mekânlara el konuyor, bölgeler birbirinden ayrılıyor, sistematik bir yok ediş yürürlükte.

Milyonlarca Müslüman kardeşlerimizin acıları, sıkıntıları.

Ama gerçek çözüm Allah’ın ipine sarılmak ve birlik olmaktır. Allah’ın tartışmasız emri budur.

Bir sonraki yazımızı buradan tıklayarak okuyunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.