islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5709
EURO
34,9658
ALTIN
2.445,80
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Müslüme Olayı, Ensest İlişki ve İğrenç Medyamız

Müslüme Olayı, Ensest İlişki ve İğrenç Medyamız
27 Kasım 2021 16:38
A+
A-

Müslüme Olayı, Ensest İlişki ve İğrenç Medyamız

 

Önce Müslüman olarak hareket noktamız olacak bilgiler verelim:

 

Zina ve Tanımı

Allah’a ortak koşmak ve insan öldürmekten sonra gelen üçüncü derecede büyük günah-suç zinadır.

Nikah dışı ilişki olan zina, manevi ağırlığı ve piçliği yönünden komşuların eşleriyle zina, savaşa giden askerlerin eşleriyle zina ve birliktelik halinde yapılan zina gibi pek çok çeşide ayrılır.

Ensest İlişki

Günahı yönünden en ağırı, toplumsal zararları bakımında en yıkıcısı  Ensest ilişkidir. Bir diğer anlatımla kişinin ebediyen evlenemeyeceği oğlunun eşi gibi bir mahremiyle yaptığı zinadır.  Yeryüzünde bundan daha büyük bir iğrençlik düşünülemez.

Şimdi hatırlatmaktan utandığımız Müslüme olayına yani dedesinden olma yavrumuzla ilgili habere gelelim.

İğrenç Medyamız

Bizim İmam Hatip kökenli olan Ahmet Hakan’ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı Hürriyet Gazetesi’nde haber onun kalemiyle şöyle aktarılıyor:

“Üzerimize taş yağdıracak bir olay: Müslüme olay. İddialar korkunç… Söylenenler felaket… Haberler kan dondurucu…”

Olayın çirkinliğini dile getirmede bu ifadeler de yetersiz kalır. Kalır da Hürriyet’in de aralarında bulunduğu medyamızın yüzsüzlüğü bu ifadelerle bile anlatılabilir gibi değil.

 Soralım

Şimdi medyamızın etkili ve yetkililerine, bütün ateistlere, deistlere, İslam  karşıtı tüm laiklere, sanatçılara, yapımcı ve yönetmenlere  ve de isminden başka İslam’la ve bağlantısı olmayanlara ihtiyaten yeniden soralım:

Allah’a ve ölüm ötesi ahiret hayatına ve sorgulamasına inanıyor musunuz?

Ku’ân’ın Allah’ın Kitabı olduğuna ve bu kitabın içerdiği zina ve eşcinselliğin haramlığına inanıyor musunuz?

Nikâh dışı birlikteliklerin modern pislikler ve piçlikler olduğuna inanıyor musunuz?

Yazılı ve görsel medyamızın büyük çoğunluğu ve  yukarıda değinilen toplum katmanları bu sorulara “inanıyoruz” cevabını verebilir mi? Vermez ve veremez. Peki bütün  bunlar için  ensest ilişki gibi bir kırmızı çizgi olabilir m?

Bunlara soralım:

Meşrulaştırıcı bir dille verdiğiniz cinsel nitelikli iğrenç haberleriniz, yayınladığınız çıplak ve yarı çıplak  resimleriniz, ar bilmez modern fahişelere övgüleriniz, eşcinselliğe onay veren ve zinayı doğal gören yayınlarınınız, filmleriniz, dizileriniz ve ensest ilişki haberlerini bile bile reyting için kullanan utanmazlığınızla siz Müslüme’nin aşağılık dedesinden daha aşağılık değil misiniz? Müslüme’nin dedesi gibi rezillere ortam hazırlayan, fidelik oluşturan sizler değil misiniz?

Sizin ifadenizle Müslüme olayı “Üzerimize taş yağdıracak bir olay. İddialar korkunç… Söylenenler felaket… Haberler kan dondurucu…” öyle mi? Öyle olduğunda şüphe yok da, bu ifadeleri asıl sizler için kullanmalı değil miyiz?

Amacımız İslam’ı Anlatmaktır

 Okuyucularımız bilirler bizim amacımız toplumsal olaylardan hareketle İslam’ı anlatmak ve böylece insanlığa hizmet etmektir. Bu vesileyle  “İslâm’a Göre Cinsel Hayat” isimli esrimizden Ensest ilişki’nin Haramlığı bölümünü özetleyerek sunuyoruz:

Mahremlerle Yapılan Zina

Kendileriyle ebediyen evlenilemeyecek olan ana, kızkardeş, kayın valide, hala, öz oğlun eşi olarak gelin ve süt teyze gibi mahremlerle yapılan zina yani  ensest ilişki sorumluluğu ve azabı en ağır olan zinadır.

Allah’ın Resûlü Hz.Muhammed şöyle buyurur:

“(Helâl/yapılabilir görerek) mahremleri ile zina eden kişi Cennet’e giremez.[1]

Allah’ın Resûlü’nün açıklamasına göre mahremlerle zina, ferd ve toplum olarak İslâm şahsiyetinden bütünüyle soyutlanmanın göster­gesidir.

Bu azîm zina nevinin İslâm ümmeti içinde de yaşanacak bir belâ olacağını Allah’ın Resûlü şöylece bildirmiştir:

Bir çift ayakkabının bir tekinin diğer tekine eşitliği gibi, İsrailoğullarını kuşatan iman ve ahlâk zaafının tıpa tıp benzeri, bana inananları da kuşata­caktır. Öylesine kuşatacaktır ki; onlardan bir fert açıktan anasıyla zinâ yapa­cak olsa, ümmetimden bu işi yapacak bir kişi ortaya çıkacaktır.[2]

Rabbim evladımızla birlikte cümlemizi korusun.

Ali Rıza Demircan

[1]              M. Zevâid 6/269

[2]              İbni Kesîr Furkân 68, Feyzül Kadir Hn. 7532

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.