islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mustafa İslamoğlu: Ayasofya’nın Camiye Çevrilmesi Kur’an’ın Kabul Etmediği Bir Eylem

Mustafa İslamoğlu: Ayasofya’nın Camiye Çevrilmesi Kur’an’ın Kabul Etmediği Bir Eylem
18 Şubat 2022 12:27
A+
A-

DW Türkçe’de Nevşin Mengü’ye konuk olan ilahiyatçı Mustafa İslamoğlu, Ayasofya’nın camiye çevrilmesinin Kur’an’a aykırı olduğunu söyledi. İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu, Alman medya kuruluşu DW Türkçe’de Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtladı. İslamoğlu, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesiyle ve fetih kavramıyla ilgili konuştu.

“KUR’AN’IN KABUL ETMEDİĞİ BİR EYLEM” 
Ayasofya’nın camiye çevrilmesinin Kur’an’a aykırı olduğunu söyleyen İslamoğlu, “Kur’an’ın kabul etmediği bir eylemdir.” dedi.

“KILIÇLA HUTBEYE ÇIKMALAR BUNLAR FETİH FALAN DEĞİL” 
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya Camii’nin hutbesine kılıçla çıkmasına değinen İslamoğlu, “Bugün Fetih Suresi’ni okuyorlar İstanbul’un alınışında. Ne kadar cehalet var görüyor musunuz, farkında mısınız? Dolayısıyla kılıçla hutbeye çıkmalar falan fetih bu değil. Fetih aslında bir insan yüreğinin fethedilmesidir. İki insan yüreğinin buluşmasıdır.” ifadelerini kullandı.

“FETİH, BİR İNSANIN YÜREĞİNİN FETHEDİLMESİDİR” 
“Ayasofya’nın camiye çevrilmesi esasen Kur’an’a aykırı bir eylemdir. Kur’an’ın kabul etmediği bir eylemdir. Fetih nedir oradan girmemiz lazım. Fetih diye bir sure var Kur’an’da. Bu sure Mekke’nin fethinde inmedi, Bedir zaferinde inmedi, diğer fetihlerde inmedi. Bu sure, Allah’ın Resulü’nün Hudeybiye Barış anlaşması yani müşriklerle yapılan barış anlaşması üzerine inen surenin adı Fetih Suresi’dir. Bugün Fetih Suresi’ni okuyorlar İstanbul’un alınışında. Ne kadar cehalet var görüyor musunuz, farkında mısınız? Dolayısıyla kılıçla hutbeye çıkmalar falan fetih bu değil. Fetih aslında bir insan yüreğinin fethedilmesidir. İki insan yüreğinin buluşmasıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.