islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2129
EURO
34,7626
ALTIN
2.451,06
BIST
10.326,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi: TCG ANADOLU müjdesi

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi: TCG ANADOLU müjdesi
8 Aralık 2021 09:07
A+
A-

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi ANADOLU LHD, 2022 yılının erken zamanlarında envantere girecek.

Antalya’da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı ’21 sırasında T.C. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ANADOLU LHD’ye yönelik de açıklama yaptı.

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olacak LHD ANADOLU’nun inşa faaliyetleri hakkında yapılan son açıklama da SSB Prof. Dr. İsmail Demir tarafından yapıldı. Demir, ANADOLU çok maksatlı amfibi hücum gemisinin 2022’de envantere gireceğini belirtti. Demir açıklamasında ANADOLU LHD gemisinin 2022’nin erken zamanlarında envantere girmesi için yoğun şekilde çalışmaların devam ettiğini açıkladı. ANADOLU LHD’nin bazı detay donanımları ise Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edildikten sonra yapılacak.

ANADOLU LHD’nin silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisine dönüştürülmesi sürecinde katlanabilir kanatlara sahip olacak 30 ila 50 arasındaki Bayraktar TB3 SİHA platformu gemiye konuşlandırılacak. ANADOLU LHD’ye entegre komuta merkezi ile de aynı anda en az 10 adet Bayraktar TB3 SİHA’nın operasyonları için kullanılabilecek.

Ana tahrik ve sevk sistem entegrasyonu bitirilen  TCG ANADOLU L400 Liman Kabul Testlerine (HAT) devam ediyor. 2022 yılı içerisinde ise Türk Deniz Kuvvetlerine verilecek. Sedef Tersanesi takvim ile ilgili herhangi bir aksaklık olmadığını çalışmaların planlandığı üzere devam ettiğini belirtmişti. Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edildiğinde amiral gemisi olacak olan TCG ANADOLU aynı zamanda Türk Donanma tarihinin en büyük savaş platformu olmuş olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.