islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

NATO’dan Rusya Ukrayna savaşı açıklaması: Dikkat çeken 4. madde detayı…

NATO’dan Rusya Ukrayna savaşı açıklaması: Dikkat çeken 4. madde detayı…
24 Şubat 2022 14:47
A+
A-

Rusya Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler tüm dünya tarafınca diken üstünde takip ediliyor. ABD ve NATO’nun sıcak çatışmaya katılıp katılmayacağı merak konusu iken Polonya’daki ABD üssünde hareketlilik yaşandığına ilişkin bilgiler geliyor. Rusya’nın müdahalesi sonrası başlayan hareketlilik kameralara yansıdı. NATO’dan ise Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

NATO’DAN FLAŞ KARAR!

NATO’dan yapılan yazılı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik tamamen haksız ve sebepsiz olan korkunç saldırısını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz.” denildi. “Belarus’un da bu saldırıya olanak sağladığı için” kınandığının belirtildiği açıklamada, saldırının uluslararası hukukun ve Rusya’nın taahhütlerinin ciddi bir ihlali olduğu vurgulandı.

UKRAYNA’YA TAM DESTEK

Açıklamada, NATO’nun Ukrayna halkının ve onun meşru, demokratik olarak seçilmiş başkanının, parlamentosunun ve hükümetinin yanında olduğu, Ukrayna’nın karasuları da dahil olmak üzere uluslararası kabul görmüş sınırları içinde toprak bütünlüğü ve egemenliğine tam destek verdiği ifade edildi.

“Rusya’yı askeri harekatını derhal durdurmaya, Ukrayna içindeki ve çevresindeki tüm güçlerini geri çekmeye, uluslararası insancıl hukuka tam olarak uymaya ve ihtiyacı olan herkese güvenli ve engelsiz insani erişim ve yardıma izin vermeye çağırıyoruz.” denilen açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararını da şiddetle kınandı.

RUSYA ÇOK AĞIR BEDEL ÖDEYECEK

Açıklamada, Rusya’ya “en güçlü şekilde, seçtiği şiddet ve saldırganlık yolundan geri dönme” ve Rusya liderlerine, “eylemlerinin sonuçlarının tüm sorumluluğunu üstlenme” çağrısı yapılarak, şu ifadeler kullanıldı:

“Rusya çok ağır bir ekonomik ve siyasi bedel ödeyecek. NATO, ilgili paydaşlar ve AB de dahil olmak üzere diğer uluslararası örgütlerle yakın iş birliği içinde olmaya devam edecektir.”

EK DENİZ VARLIKLARI YERLEŞTİRİYORUZ

Rusya’nın eylemlerinin Avrupa-Atlantik güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunun altının çizildiğini açıklamada, şunlar kaydedildi:

“NATO, tüm müttefiklerin güvenliğini ve savunmasını sağlamak için gerekli tüm önlemleri almaya devam edecektir. İttifak’ın doğu kısmına ek savunma kara ve hava kuvvetlerinin yanı sıra ek deniz varlıkları yerleştiriyoruz. Güçlerimizin tüm olası durumlara yanıt verme hazırlığını artırdık.

4. MADDE DETAYI

Bugün Washington Antlaşması’nın 4’üncü maddesi kapsamında istişarelerde bulunduk. Tüm müttefikleri korumaya yönelik savunma planlamamız doğrultusunda, İttifak genelinde caydırıcılığı ve savunmayı daha da güçlendirmek için ek adımlar atmaya karar verdik.”

WASHINGTON ANTLAŞMASININ 4. MADDESİ

Taraflar, içlerinden herhangi birinin siyasal bağımsızlık ve güvenliği, toprak bütünlüğü tehdit altına girdiğinde , içlerinden birinin talebi durumunda bir araya gelerek durumu müzakere edeceklerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.