islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Oslo Camii Saldırganı Irkçı Katile 21 Yıl Hapis

Oslo Camii Saldırganı Irkçı Katile 21 Yıl Hapis

Mirat Haber Ajansı

Aşırı ırkçı Norveçli, üvey kız kardeşini yabancı kökenli olması nedeniyle öldürmesi ve ardından bir cami içinde ibadet edenleri toplu katletme girişimi nedeniyle 21 yıl hapse mahkum edildi. Perşembe günü 22 yaşındaki Philip Manshaus aleyhine verilen ceza, Norveç yasalarına göre izin verilen en uzun hapis cezasıydı. Geçen yıl 10 Ağustos’ta Manhaus, 17 yaşındaki evlat edinilmiş üvey kardeşi Johanne Zhangjia Ihle-Hansen’i dört kez Oslo banliyösü Baerum’daki aile evlerinde av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Sonradan babasının eşinin evlat edinilmiş kızının Asya kökenli olması nedeniyle aile için bir risk oluşturduğuna inandığını söyledi. Cinayetlerden sonra, Manhaus tüfeğini alıp yakındaki Nur İslam Merkezi camisine gitti. Manshaus, camide ibadet eden Norveç’e yerleşmiş emekli bir Pakistan hava kuvvetleri subay tarafından zapt edilmeden evvel caminin cam kapısında tüfekle dört kez ateş etti. Kimse vurulmadı ve ağır yaralanmadı.

Mahkemede Manshaus eylemlerini itiraf etti. Ayrıca daha fazla zarara yol açmadığı için pişman olduğunu söyledi. Manshaus, geçen yıl Avustralyalı bir ırkçı tarafından Yeni Zelanda Christchurch’te iki camide 50’den fazla Müslümanın katledilmesine hayranlık duyduğunu ifade etmişti. Saldırı ayrıca, 2011’de Norveç’in 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük vahşetini gerçekleştiren İslam düşmanı katil Anders Behring Breivik tarafından 77 kişinin öldürülmesi ile karşılaştırıldı. Manshaus da cami katliamını çeken bir kask kamerası taktı, ancak saldırıyı çevrimiçi yayınlama girişiminde de başarısız oldu. Hapis cezası, topluma yönelik bir tehdit olarak görülmesi halinde serbest bırakılmasının süresiz olarak ertelenebileceği hükmünü içeriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.