islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2670
EURO
35,0877
ALTIN
2.476,01
BIST
10.369,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü
2 Mayıs 2024 17:00
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin eylemlerine destek vermek amacıyla ve İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi.

Öğrencilerden Filistin’e Destek: İsrail’in Saldırılarını Protesto Etmek için Bir Araya Geldiler

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen etkinlik, Meşelik Kampüsü’nde gerçekleşti. İlahiyat Camii’nin önünde toplanan öğrenciler, İsrail yönetimine karşı tepkilerini dile getirmek ve Filistin halkına desteklerini göstermek amacıyla pankartlar ve dövizler taşıdılar.

Türk ve Filistin Bayraklarıyla Birlikte: Katılımcılar Ellerinde Sloganlarla Yürüdüler

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelen öğrenciler, Merkez Yemekhane önüne kadar yürüdüler. Yürüyüş boyunca Filistin halkına destek sloganları atıldı ve İsrail’in Gazze’deki saldırıları kınandı.

İlahiyat Fakültesi İHH Kulübü Başkanı’ndan Açıklama: “Bugün Mazlumun Yanında Durma Günü”

Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan İHH Kulübü Başkanı Ömer Koca, İsrail’in İslam topraklarını işgal ederek yıllardır süren soykırım politikalarını eleştirdi. Koca, Filistin meselesinin artık sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın ortak davası haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, bugünün dünyadaki adaletsizliğe karşı harekete geçme günü olduğunu belirterek, tüm insanlığı mazlumların yanında durmaya ve hakkı savunmaya çağırdı.

Bu etkinlikte, Gazze’de hayatını kaybedenler için dualar edildi ve Filistin’e destek mesajları iletilerek İsrail’in Gazze’deki saldırıları kınandı.

HABER YORUM

ABD Üniversitelerinde, İsrail’i protesto Filistin’e destek gösterileri dalga dalga yayılarak Netenyahu ve işbirlikçilerini rahatsız edince, biz de bütün yazılarımızda haklı olarak sormuş ve “Bizim üniversitelerimiz nerede” demiştik… Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat öğrencilerine teşekkür ediyoruz…

Ancak bizim istediğimiz ve arzu ettiğimiz, aynı ABD Üniversitelerinde olduğu gibi her fakülteden binlerce gencin katıldığı ses getirecek gösterilerdir…

Bu yazıyı okuyanlar taktir edeceklerdir ki, ABD’de Üniversitelerinde başlayan büyük gösteriler,  Netetenyahu ve yamaklarına büyük rahatsızlık verdi…. Apar topar korku içinde açıklama yapan eli kanlı katil Netenyahu, yapılan gösterileri “Antisemitizm” olarak değerlendirmişti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde yapılan bu gösteriyi azımsıyor ya da küçük görüyor değiliz.. Bu tür gösterilerin, kelebek etkisi yapacağı umuduyla, gençlerimizi tekrar kutluyoruz..

Unutmayalım ki Filistin toprakları ve Kudüs, sadece İslam ümmetinin değil tüm insanlığın kırmızı çizgisi konumuna gelmiştir…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.