islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5650
EURO
34,9596
ALTIN
2.447,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Rapor: Delhi Müslüman Katliamı Planlanmıştı

Rapor: Delhi Müslüman Katliamı Planlanmıştı

Mirat Haber Ajansı

Hindistan başkenti Yeni Delhi’deki Delhi Azınlıklar Komisyonu tarafından Perşembe günü yapılan bir tespit raporuna göre, Şubat ayında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’deki ayaklanmalar ve bunun sonucunda oluşan Müslüman katliamını ayrıntılı planlanmıştı. Raporda komisyon, ayaklanmaların çok sayıda Müslüman ailenin yerinden edilmesine neden olduğunu vurguladı. 23 ve 27 Şubat tarihleri ​​arasında kuzeydoğu Delhi’de şiddete dönüşen toplumsal ayaklanmalar, çoğunlukla Müslüman olmak üzere 53’ten fazla insanın ölümüne neden oldu ve 250’den fazla kişi yaralandı. Ayrıca, suçlama belgelerinin uygun soruşturma yapılmadan şikayetlerin göz ardı edilmesinin, soruşturmanın tarafsızlığı konusunda şüpheler yarattığına da dikkat çekmektedir.

Raporda, kuzeydoğu Delhi’nin çeşitli bölgelerinde şiddetin, iktidardaki Bharatiya Janata Partisi’ne (BJP) bağlı bir politikacı olan Kapil Mishra’nın kışkırtıcı konuşmasından sadece birkaç saat sonra başladığı belirtildi. Komisyonun raporu ayrıca, büyük silahlı çetelerin Müslüman egemen kuzeydoğu Delhi’ye saldırarak, sağ kanat iktidar partisiyle ilişkili “Jai Shri Ram”, “Har Har Modi” sloganları attığını belirtti. 26 Şubat’ta Yüksek Mahkeme Delhi Polisi’nden şiddet olaylarına yol açan konuşmaları için Mishra, Anurag Thakur ve Parvesh Verma’ya karşı 24 saat içinde ilk saptamalar raporu verilmesini istedi. Bugüne kadar BJP liderlerine karşı hiçbir ilk saptama raporu kaydedilmedi. 130 sayfalık bilgi toplama raporu Delhi Vali yardımcısı Anil Baijal ve henüz herhangi bir eylemde bulunmayan başbakan Arvind Kejriwal’a sunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.